Новият мениджър на Нюкасъл Стив Брус не беше добре приет от феновете на свраките, но той ще се опита да тушира напрежението, а вече лети за Китай, където ще се запознае с играчите. До момента Стив Брус беше начело на Шефилд Уензди от Чемпиъншип, но през последната седмица преговорите между трите страни минаха успешно и той вече е начело на Нюкасъл, където трябва да наследи Рафаел Бенитес.

Испанецът напусна с изтичащ договор в края на миналия сезон, но феновете на Нюкасъл вече изразиха бурно недоволството си от решението в полза на Брус и обвиняват собственика Майк Ашли в неправилно управление на клуба. Дори има група с хаштаг "БрусАут", където е публикуван фиш от букмейкъра Betway и се посочва Стив Брус като фаворит номер 1 за първи уволнен мениджър.

Брус е роден край Нюкасъл и като дете е бил фен на отбора, което явно е било взето под внимание.

"Аз съм като всеки един джорди. В момента изживявам мечтата си, заяви Брус пред клубната телевизия в Шанхай, където Нюкасъл ще се срещне с Уест Хям в мач от турнира Премиърлийг Азия Трофи.

"Ако не си играл за Нюкасъл, но си джорди, кое би било по-добро от това да седиш на най-важната седалка в клуба?!, казва още бившият централен защитник.

"Невероятно съм щастлив, че ми се предоставя тази възможност и ще дам всичко най-добро, на което съм способен. Аз съм наясно, че в очите на някои футболисти не съм Рафа Бенитес, ясно ми е в колко големи обувки трябва да вляза. Но повярвайте ми, ще направя всичко, което е по силите ми, за да убедя невярващите, че грешат".

Нюкасъл за момента не е привлякъл нито един нов футболист това лято, а губи нападателите Саломон Рондон и Айозе Перес. Рондон играеше под наем в Нюкасъл от Уест Бромич, но собствениците му решиха да го продадат в китайския Далиен Ифън. Перес пък беше продаден на Лестър в началото на месеца за неуточнена трансферна сума.

Проблем за Брус ще бъде фактът, че двамата вкараха повече от половината голове за отбора през миналата кампания и сега той трябва да намери адекватни заместници.