Марко Силва ще води Евертън и в предстоящото дерби срещу Ливърпул в сряда, въпреки слуховете, че ще бъде уволнен, съобщава „Скай Спортс”. 

Вчера Карамелите допуснаха обрат срещу Лестър и загубиха с 1:2, което накара мнозина да смятат, че наставникът ще бъде поредният освободен мениджър във Висшата лига. 

Тази сутрин обаче, Силва бе на базата във „Финч Фарм” и води нормална тренировка, като от клуба обявиха, че утре по обед ще бъде и на традиционната пресконференция преди сблъсъка, което ясно показва, че ще води отбора в двубоя на „Анфийлд”. 

Въпреки това дните му начело на мърсисайдци продължават да изглеждат преброени предвид 17-ото място на Евертън и това, че тимът е само на 2 точки от зоната на изпадащите. 

Натоварената програма на отбора и предстоящото градско дерби вероятно са накарали ръководството да прецени, че сега не е най-подходящия момент за рокада. Предполага се, че ръководството се оглежда за наследник на Силва, но изглежда сигурно, че ново поражение вероятно ще означава край на престоя му при Карамелите.