Напълно очаквано Евертън изгони мениджъра Марко Силва ден след поражението от Ливърпул с 2:5 снощи. 

Макар и още до обед в четвъртък да се очакваше официалното съобщение, това стана чак вечерта, след продължителни разговори на собственика Фархад Мошири и президента Бил Кенрайт на клубната база Финч Фарм. 

За мача срещу Челси в събота начело ще бъде Дънкан Фъргюсън, като от клуба искат да назначат постоянен наставник възможно най-скоро. 

Силва работи година и половина на „Гудисън Парк“, като от 93 мача начело на Карамелите спечели 32, в 19 завърши наравно и загуби цели 42 срещи. 

Клубът инвестира сериозни пари за футболисти, но резултати липсваха и след трудното начало на този сезон и 18-ото място в класирането, логично се стигна и до раздялата. 
 
Бившият дългогодишен мениджър Дейвид Мойс е един от вариантите за нов наставник. Шотландецът е без работа от пролетта на 2018-а, когато напусна Уест Хям. 

Това е 4-ият освободен мениджър в английския елит за последните 2 седмици, след като преди това рокади имаше в Тотнъм и Арсенал, а и Уотфорд е в процес на избор на нов треньор след освобождаването на Кике Санчес Флорес.