Лестър не успя да вземе предимство в битката с Астън Вила в полуфиналите за Купата на Лигата на Англия и след 1:1 на "Кинг Пауър Стейдиъм" развръзката остава отворена за реванша. 

Лисиците бяха фаворит в мача и макар и да имаха предимство се оказаха догонващи в резултата, преди все пак да стигнат до равенството. В Бирмингам на 28 януари предстои втория мач, в който всичко може да се случи. 

Домакините установиха контрол още от началото и започнаха да създават напрежение пред врататата на съперника. 

Чистите положения обаче не бяха много, като в 19-ата минута Джейми Варди стреля в близкия ъгъл, но вратарят Ниланд се справи. Отново голмайсторът на Висшата лига получи шанс малко по-късно, но стражът на гостите пак бе на ниво.  

Бирмингамци действаха организирано и чакаха своя момент за контраатака, като той дойде в 28-ата минута. При нападението Союнчу не успя да избие, топката бе пратена наляво към Анвар Ел Гази, който подаде пред вратата, където от вратарското поле Фредерик Гилбер засече в мрежата и даде аванс на Вила!

В следващите минути Лисиците бяха стъписани и в 42-ата минута едва не изостанаха още. Джак Грийлиш центрира отлично от свободен удар и Езри Конса засече с глава, но в напречната греда. 

Секунди преди паузата Джеймс Мадисън стреля много опасно с левия крак, но Тайрън Мингс отклони топката с глава в последния момент и вероятно предотврати изравняване. 

През второто полувреме домакините натиснаха и Джеймс Мадисън пропусна да изравни, след като Ниланд се справи с удара му. В 74-ата минута обаче резервата Келечи Ихеаначо отбеляза, след като при контра Варди му подаде, а нападателят набрал скорост се измъкна и стреля безпощадно във вратата. 

В 82-ата минута Варди можеше да донесе и победата на Лестър, но от границата на наказателното поле прати топката малко встрани от целта. В последните секунди Союнчу стреля с глава, но право в ръцете на вратаря и така двубоят завърши 1:1.