ВАР отново стана център на внимание в Англия, след като отне точка на Уест Хям при гостуването на Шефилд Юнайтед в първи мач от 22-ия кръг на Висшата лига. 

Домакините водеха с 1:0 след гол на Оливър Макбърни в 54-ата минута, когато в добавеното време Робърт Снодграс реализира за Чуковете с удар в близкия ъгъл. 

Ситуацията обаче бе преразгледана и в крайна сметка попадението отменено заради игра с ръка в началната фаза на атаката. Както е известно според новите правила всяко докосване до ръката при отбелязване на гол води до отмяна на попадението, независимо колко сериозно е то и дали е умишлено или не. 

Иначе резервният вратар на лондончани Дейвид Мартин, който влезе още в 15-ата минута след като Лукаш Фабиански се контузи, бе виновен за гола на Остриетата, тъй като подаде лошо на Балбуена, след което домакините атакуваха и Макбърни реализира, като в ситуацията може би стражът би могъл да се намеси и по-добре. 

С победата Шефилд Юнайтед продължава с отличното си представяне, като поне временно излезе 5-и с 32 точки. Уест Хям пък остава в дъното само с 22.