Бърнли обърна Лестър с 2:1 и показа, че Лисиците определено изживяват криза, след като отстъпиха и в миналия кръг. 

Джейми Варди се превърна в грешник за своя тим, след като пропусна дузпа и така Виненочервените взеха важни 3 точки в битката за оцеляване, като има 27, но остават само на 5 от опасната зона. 

Иначе всичко вървеше добре за гостите, които имаха предимство до почивката и в 33-ата минута Харви Барнс бе изведен добре от Денис Прат и вкара с остър удар в близкия ъгъл. 

След почивката обаче домакините се подобриха и в 55-ата минута изравниха. След корнер Бен Мий засече, Шмайхел спаси, но Крис Ууд бе на точното място, за да отбележи на празна врата. 

Последва отличен шанс за Лисиците да си върнат аванса, след като Мий подсече Барнс в наказателното поле. Варди изпълни дузпа, но не стреля особено убедително и Ник Поуп спаси. 

В 79-ата минута кошмарът за Лестър стана пълен, след като Джони Еванс не успя да изчисти добре една топка и Ашли Уестууд я прати във вратата от полуволе. В края Бардсли изби от голлинията едно отклонено центриране и така Бърнли спря серията си от 4 поредни загуби. 

Лестър пък остана на трето място с 45 точки, но все още е на цели 11 пред 5-ия, така че е твърдо в зона Шампионска лига.