Клубовете от Висшата лига гласуваха да върнат предишната продължителност на летния трансферен прозорец и той отново ще затваря в края на август или началото на септември. В последните две години прозорецът затваряше по-рано и клубовете можеха да правят входящи трансфери до един ден преди началото на новия сезон във Висшата лига в началото или средата на август. Това обаче поставяше отборите в неблагоприятна позиция спрямо останалите клубове от Европа, които можеха да купуват футболисти от Висшата лига, без местните клубове след това да имат възможност да привлекат техни заместници.

“Трансферният прозорец през 2020 ще затвори на 1 септември в 16:00 часа местно време. Клубовете се съгласиха на тази дата, след като дълго време обсъждаха темата”, съобщиха от Висшата лига. Новият изпълнителен директор на първенството Ричард Мастърс разкри, че е имало и друга причина за връщането на старата продължителност на трансферния прозорец. “Една от причините е, че имиграционната система ще се промени и това може да е последният прозорец, в който свободата на движение все още ще е в действие, така че клубовете ще могат да се възползват от по-дълъг прозорец, за да използват докрай тази възможност”, обясни Мастърс.

На днешната среща на клубовете от Висшата лига и ръководството на първенството бе решено новият сезон да започне на 8 август. /БГНЕС