Вратарят на Лийдс Кико Касия бе наказан за 8 мача и глобен с 60 000 паунда заради расистки обиди по адрес на Джонатан Леко от Чарлтън. 

Футболистът на лондонския клуб се оплака от действието на бившия страж на Реал Мадрид след мача между двата тима на „Дъ Вали“ през септември. 

Последва разследване и през ноември Касия бе обвинен заради отправени обиди, свързани с цвета на кожата и етническия произход, макар че самият той категорично отхвърли обвиненията. 

В крайна сметка обаче, вратарят бе признат за виновен в отправянето на расистки обиди към Леко и в резултат му бе наложено сериозно наказание. Касия отново обяви, че е абсолютно невинен. 

„Чувствам се истински тъжен и опустошен относно обвиненията в отправени предполагаеми расистки обиди в мача срещу Чарлтън. Напълно съм съгласен, че подобни неща нямат място в спорта, но не смятам, че тази присъда ясно отразява инцидента“ заяви Касия в Туитър. 

От клуба отново категорично отхвърлиха обвинения и подкрепиха своя футболист, който обаче ще липсва до последните 3 мача от сезона. Лийдс е втори в Чемпиъншип с отлични шансове да се завърне във Висшата лига за първи път от 2004-а година.