Един от най-успешните български треньори Георги Василев е добре приет и в Германия, като името му винаги ще бъде в сърцата на феновете и в историята на Унион (Берлин). През 2001-а година като отбор от Втора дивизия Василев заведе Унион на финал за Купата на Германия (загубен с 0:2 от Шалке), а също така участва и в турнира за Купата на УЕФА.

Сайтът www.bz-berlin.de направи и материал за Георги Василев, който е озаглавен: "Треньорът-легенда Василев не донесе късмет!". Сега Василев дойде заедно с дъщерите си София и Гергана да прекарат Коледните празници в Берлин и разбира се, да гледа мач на своя отбор Унион.

"Бях обещал на малката ми дъщеря. Тя никога не е посрещала Коледа в Берлин", разказва Василев. Той е посрещнат от бившия си помощник в клуба Kлаус Дитер Хелбих и заедно с изпълнителния директор Оскар Коше бяха заедно на мача с Ауе. Но присъствието на Василев не донесе късмет на Железните от германската столица и те бяха сразени с 0:3, което се оказа и тяхната първа загуба за сезона.

Унион (Берлин) е на 4-о място във Втора Бундеслига с 31 точки от 18 мача, като имат 7 победи и 10 равенства.

"За съжаление, Унион претърпя първо поражение с мен на стадиона. И това не е добре, явно не им донесох късмет. Аз се надявам, че в края на сезона емоциите ще бъдат други и отборът ще се изкачи най-после в Бундеслигата. И следя всеки един мач на отбора, чета в интернет, защото периодът с Унион е много важен момент от моя живот", казва още Георги Василев, който е бил шампион с Левски, с ЦСКА и с Етър (Велико Търново).

Специалистът пристигна в германската столица на 19-и декември, на 23-и е бил на мача с Ауе, а освен това е посетил и Коледното събиране с песни на феновете, което се провежда за 4-и пореден път. През тази година на легендарния стадион Старото лесничейство се събраха 28.500 души, емоционално и исторически свързани с Унион (Берлин).