Байер Леверкузен разгроми гостуващия Айнтрахт Франкфурт с 6:1 в последна среща от 32-ия кръг на германското футболно първенство.

Възпитаниците на Петер Бос постигнаха четвърта поредна победа в Бундеслигата и с 54 точки се изкачиха на пето място с равен актив с днешния си съперник.

В същото време Айнтрахт Франкфурт записа четвърти мач без победа и от кандидат за бронза преди по-малко от месец сега ще трябва да се притеснява за последната квота за Шампионската лига.

Кай Хавертц откри за домакините с хубав шут от границата на пеналта във втората минута, а десетина минути по-късно Юлиан Бранд отблизо удвои, като асистенции и за двете попадения даде Чарлс Арангис.

В 14-ата минута Филип Костич намали след изстрел от дистанция и рикошет, които залъга вратаря Лукаш Храдецки, но до почивката леверкузенци вкараха още четири пъти и с това предрешиха мача.

Лукас Аларио направи 3:1 с глава след подаване от дясно на Ларс Бендер в 23-ата минута, а пет минути по-късно Арангис се разписа със силен удар в близкия ъгъл след пробив от ляво в пеналта.

Аларио реализира за 5:1 със засечка на празна врата след пробив от ляво и отлично подаване на Кевин Фоланд в 34-ата минута, а малко по-късно Мартин Хинтерегер си вкара автогол, след като засече с глава топката в собствената си врата след подаване в пеналта от фаул на Бранд.

След почивката срещата се доиграваше, а домакините дори пропуснаха още няколко ситуации да направят победата си още по-убедителна.