РазенБалшпорт Лайпциг надделя с 3:2 при гостуването си на закъсалия Падерборн в среща от 13-ия кръг на германското футболно първенство.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман записаха четвърти пореден успех в Бундеслигата и оглавиха класирането с 27 точки, с 2 точки повече от Борусия Мьонхенгладбах, който утре приема Фрайбург. Домакините пък останаха на дъното с 5 точки.

Гостите стартираха устремно и взеха аванс от два гола още до четвъртата минута. Патрик Шик откри в третата минута, след като получи пас в наказателното поле от Тимо Вернер, измъкна се между двама защитници на съперника и преодоля вратаря Леополд Цингерле.

В следващата атака Марсел Забитцер удвои със страхотен удар от 25 метра. Малко след средата на полувремето Вернер беше изведен от Кристофър Нкунку в чиста позиция, напредна в пеналта, преодоля Цингерле и вкара в опразнената мрежа.

Домакините не се предадоха и Стрели Мамба намали след малко повече от час игра след самостоятелна акция от центъра. В 73-ата минута Клаус Гясула направи 2:3 със засечка отблизо след подаване от ляво на Кристофър Антуи-Аджей.

До края обаче гостите контролираха играта и не допуснаха изравняване.