Бившият нападател на Германия Марио Гомес обяви края на футболната си кариера, след като отбеляза и гол в последния мач за сезона за „Щутгарт” във Втора Бундеслига. В неделя „Щутгарт” завърши на второ място в крайното класиране, на 10 точки след „Арминия”, но това беше достатъчно за промоцията, въпреки поражението с 1:3 у дома от „Дармщат”. 

''Това беше последната ми мисия за „Щутгарт”, след като се провалихме миналата година", каза Гомес, цитиран от corner.dir.bg, имайки предвид изпадането от елита през 2019-а.

Марио, който през юли ще навърши 35 години, се пошегува, че води преговори с Барселона и Реал (Мадрид) преди да обясни, че е изпълнил и последното си желание във футбола. Това беше да помогне на „Щутгарт” да си осигури незабавно завръщане в Бундеслигата.

Гомес е един от най-успешните германски нападатели в своето време, като през 2007-а стана шампион  с „Щутгарт", а през 2009-а премина в „Байерн”, където вдигна още два пъти Сребърната салатиера.

Също така с баварците има спечелена Шампионска лига, требъл през сезон 2013, а през 2016-а взе титлата на Турция с "Бешикташ", След като напусна "Фиорентина".

Следващата спирка след Босфора беше "Волфсбург", където игра две години и вкара 19 гола в 52 мача. След това се върна в Щутгарт, откъдето тръгна за големия футбол. Общата му статистика включва 170 гола в 328 мача в Бундеслигата, седем във втора дивизия и 26 в 36 мача за Купата на Германия. Също така има 26 попадения в 44 срещи в Шампионската лига.

Единствената горчилка в кариерата му е пропуснатото Световно първенство през 2014 г., когато Германия спечели титлата, а той не попадна в групата на Йоахим Льов заради поредица от контузии. Иначе с националната фланелка има 31 гола в 78 срещи.

''Много съм благодарен за времето, което имах в Щутгарт - добави Гомес. - Винаги ми е било голяма мечта да върна жеста на клуба, да прекратя кариерата си тук, тъй като не си го представях да се случи на друго място”.