Наполи победи Верона с 2:0 в двубой от 20-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Сан Паоло".

Футболистите на треньора Маурицио Сари стигнаха до победата след голове на Калиду Кулибали и Хосе Кайехон, като феновете на домакините трябваше да чакат малко повече от час докато любимците им успеят поведат в резултата.

След този мач Наполи вече има четири поредни победи в първенството и продължава да е на първото място с актив от 51 точки, с 4 повече от втория Ювентус, който тази вечер гостува на Каляри. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nakjg4JVzHg" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна добре за небесносините, които още от първата минута се настаниха в наказателното поле на Верона. В 11-ата минута Марек Хамшик проби опасно в наказателното поле на гостите, но не успя да си освободи пространство за удар.

В 17-ата минута Дрис Мертенс пропусна добра възможност да открие резултата. Нападателят овладя центрирана топка в наказателното поле и шутира, но кълбото попадна в десния страничен стълб.

Секунди след това отново Мертенс можеше да се разпише. Той се възползва от свободното пространство, стигайки до подаване и стреля опасно, но вратарят Андраде Николас се намеси великолепно и улови топката.

В 22-ата минута Лоренцо Инсиние направи добър индивидуален пробив и отправи бомбен удар от дистанция, но топката изсвистя малко встрани от дясната греда.

В 31-ата минута Лоренцо Инсиние получи хитро подаване в наказателното поле и видя възможност за отбелязване, но прати кълбото си високо над напречната греда.

До края на първото полувреме футболистите на Наполи контролираха случващото се на терена, но до гол така и не се стигна.

През втората част домакините продължиха да доминират. В 48-ата миута Инсиние отново бе близо до гола. Той овладя центрираната топка в наказателното поле и шутира атрактивно към левия ъгъл, но Андраде Николас направи великолепно спасяване.

Две минути по-късно Дрис Мертенс овладя топката в собствената си половина и тръгна на слалом между футболистите на Верона. Нападателят отправи хубав изстрел и топката до последно изглеждаше сякаш ще намери целта, но в последния момент се завъртя и мина покрай дясната греда.

В 59-ата минута Лоренцо Инсиние нацели гредата. Футболистът се оказа в добра позиция, стигайки до центриране от крилото, но ударът му с глава от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката отскочи от левия стълб.

В 62-ата минута Дрис Мертенс прати топката във вратата, но попадението му бе отменено поради засада.

В 66-ата минута Наполи поведе в резултата. Мертенс отправи центриране в наказателното поле от ъглов удар, а Калиду Кулибали се извиси над всички и забоде топката с глава във вратата - 1:0.

След попадението футболистите на Верона леко вдигнаха темпото, опитвайки се да възстановят равенството, но защитата на Наполи осуетяваше всяка една атака.

Все пак домакините стигнаха до второ попадение в 79-ата минута. Инсиние центрира ниско топката в наказателното поле, а Хосе Кайехон я прати във вратата.

В края на двубоя Жоржиньо шутира бомбено от разстояние след добро подаване. Топката летеше към десния ъгъл на вратата, но беше спряна от Андраде Николас и така двубоят завърши без повече попадения.

Наполи - Верона 2:0

Голмайстори: Калиду Кулибали (66), Хосе Кайехон (79)

Наполи: Рейна, Хисаж, Албиол (Максимович 85'), Кулибали, Руи, Алан, Жоржиньо, Хамшик (Желински 77'), Кайехон, Инсиние (Рог 86'), Мертенс

Треньор: Маурицио Сари

Верона: Николас, Ферари, Орто, Карачольо, Касерес, Верде (Феличиоли 82'), Ромуло, Бюхел, Фарес, Беса (Калвано 78'), Кийн (Пацини 58')
Треньор: Фабио Пекия

Неапол, стадион "Сан Паоло"
Съдия: Розарио Абисо
Жълти картони: (Наполи); Беса, Ромуло, Касерес, Ферари (Верона)