Фаворитите за Купата на Италия спечелиха 1/8-финалните си мачове и в следващата фаза се очертават големи битки.

Милан се наложи с 2:0 над Сампдория в най-интересния сблъсък. Той беше решен след продължения, а двата гола на "Мараси" вкара младият Патрик Кутроне.

За място сред четирите най-добри отбора в надпреварата "росонерите" ще се изправят срещу Наполи, който не срещна проблеми със Сасуоло – 2:0 на "Сан Паоло". Дербито ще се играе на "Сан Сиро".

Друг напрегнат двубой е Интер – Лацио, които се справиха съответно с Беневенто (6:2) и Новара (4:1). Именно победителят от тази двойка ще играе с Милан или Наполи на 1/2-финалите, където финалистът се определя след два мача с разменено гостуване.

В другия поток устременият към пета поредна Купа на Италия Ювентус надделя с 2:0 като гост над Болоня. На 1/4-финалите хегемонът на Ботуша ще е домакин на Каляри или Аталанта.

Фиорентина не срещна проблеми срещу Торино – 2:0 като гост, и чака развръзката на Рома – Виртус Ентела. Така в следващата фаза можем да видим сблъсък между "виола" и "вълците" на "Артемио Франки".

1/4-финалите ще се играят на 30 и 31 януари, на 27 февруари са първите 1/2-финални срещи, реваншите са на 24 април. Двубоят за трофея ще се състои на 15 май.