Италия продължава с победния си рейд в квалификациите за Евро 2020, след като постигна труден успех с 3:1 над Армения.

Мачът в Еверан не се разви според предварителните очаквания и още в самото начало Александър Карапетян изведе домакините напред. После Андреа Белоти изравни, а в самия край на първото полувреме героят за арменците беше изгонен от игра за втори жълт картон.

След почивката гостите натиснаха и в 74-ата минута Лоренцо Пелегрини направи пълен обрат. Крайният резултат оформи Белоти в 80-ата минута. Така Италия има пет победи от пет мача и е убедителен лидер в група "J". Армения остава с 6 точки.

В следващия кръг възпитаниците на Роберто Манчини гостуват на Финландия, докато в Ереван отива Босна и Херцеговина. 


Още в 4-ата минута домакините можеха да поведат. Александър Карапетян засече от движение, но Джанлуиджи Донарума беше заел отлична позиция и улови. 7 минути по-късно обаче нападателят матира вратаря на Милан за 1:0! Николо Барела загуби топката в средата на терена, Барсегян намери острието и той с премерен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на стража!

Италия веднага се хвърли в атака и малко след това Федерико Бернардески отправи истински снаряд, но Арам Айрапетян с феноменална намеса с една ръка изби. След почти половин час игра четирикратният световен шампион изравни. Емерсон проби, центрира на далечната греда, където Андреа Белоти от няколко метра не сбърка за 1:1!

После Бернардески нацели гредата, а гол на Белоти беше правилно отменен за засада. В самия край на първото полувреме Карапетян беше изгонен от игра за втори жълт картон и усложни задачата на отбора си. Второто официално предупреждение беше дадено за фаул срещу Леонардо Бонучи. 

След почивката Италия логично натисна, Федерико Киеза центрира, но Белоти не успя да отклони топката към вратата. След час игра Хенрих Мхитарян шутира опасно, но над напречната греда. Малко след това новото попълнение на Рома отново можеше да се разпише след контра, но ударът му беше блокиран в решаващия момент.

В 74-ата минута Верати стреля от дистанция, но в аут. Така се стигна до 77-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини даде преднина на Италия с първия си гол с националната фланелка. Бонучи центрира в наказателното поле, футболистът на Рома се измъкна от централните защитници на Армения и с глава направи 2:1!

Секунди по-късно Белоти окончателно сложи точка на спора с второто си попадение в мача. Нападателят на Торино получи с гръб към вратата, обърна се и стреля. Кълбото се отби в гредата, после в гърба на Айрапетян и премина голлинията за крайното 3:1! В продължението гол на Белоти беше отменен за засада и така той се размина на косъм от хеттрик.