Интер и Милан в крайна сметка са се отказали от намерението си да построят нов стадион на мястото на легендарния "Джузепе Меаца". По този начин двата клуба са уважили желанието на общината, която е собственик на съоръжението и бе против разрушаването му, пише "Тема спорт".

Вчера от Интер и Милан внесоха своите проекти, които предвиждат реконструкция с намаляване на капацитета, а с построяването на игрища за футбол, баскетбол, лекоатлетическа писта и търговски обекти цялата зона да се превърне в цитадела на спорта, функционираща 365 дни в годината.

Интер ще играе с уникални екипи в следващия мач от Серия А срещу Каляри на 26 януари на "Джузепе Меаца". Причината е любопитна - по този начин нерадзурите искат да отбележат настъпването на китайската нова година. В това обаче няма нищо странно, след като собственик на клуба е компанията "Сунин" базирана в Нанкин.

Видео с участието на капитана на Интер Самир Ханданович, който е роден в годината на първия китайски зодиакален знак, пък бе пуснат вчера по цифровите канали на нерадзурите. То показва размяна на подаръци между словенския вратар и резервата му Берни, както и между Данило Д'Амброзио, Ромелу Лукаку, Марцело Брозович и треньора Антонио Конте. Подаръците са свързани с прякори, измислени от китайските фенове, към които е адресирано видеото. В последните години Интер се радва на все по-голям интерес на източния пазар.

От вчера фланелките за домакинските мачове на Интер с имената на играчите, изписани с китайски букви, също са достъпни за продажба в официалните фен магазини на клуба.