Интер се издъни при гостуването на Лече и си тръгна само с точка след равенството 1:1 на „Вия дел Маре“. Хората на Антонио Конте дори можеха да загубят срещата, след като бяха повели с гол на Андреа Бастони в 71-та минута. Шест по-късно Марко Манкозу изравни, а малко след това резервата Фалко удари греда.

През първото полувреме жрителите станаха свидетели на няколко спорни отсъждания, включително само жълт картон за грубо нарушение на Джулио Донати срещу Николо Барела, както и отменена дузпа за Лече в края.

Така Интер сдаде първото място в Серия А, като е на точка зад лидера Ювентус. „Нерадзурите“ има 47, а Юве 48, но довечера могат да увеличат преднината си, тъй като приемат у дома Парма. Лече се измъкна от зоната на изпадащите и е на 17-та позиция, на точка пред Бреша.

„Нерадзурите“ започнаха силно срещата и имаха две чисти положения още до третата минута. Първо вратарят на Лече Габриел отрази опасен удар с глава на Росетини, а при развитието на атаката Ромелу Лукаку стреля мощно от границата на наказателното поле, но прати топката покрай гредата.

Домакините реагираха добре и в 7-та минута Марко Манкозу направи страхотен пропуск. Плеймейкърът на Лече остана сам срещу Самир Ханданович, но от малък ъгъл стреля много неточно покрай вратата. Постепенно хората на Антонио Конте овладяха инициативата и до края на полувремето като по чудо не отбелязаха. Всъщност в 19-та минута Лукаку вкара топката във вратата, но му бе свирен фаул в атака, тъй като пребори със сила защитник и вратаря на домакините. Малко след това Джулио Донати бе пожален от главния съдия. Халфът на Лече влезе много грубо в краката на Николо Барела. Реферът даде жълт картон на Донати, след това гледа и ВАР, но прецени, че нарушението не е за червен картон.

След подновяването на играта „нерадзурите“ сътвориха поредната много добра атака, която остави Брозович сам на границата на наказателното поле. Хафът стреля фалцово покрай защитник, но нацели страничната греда.

В добавеното време на първата част дойде още един от спорните моменти в мача. Бабакар слави една топка с глава, а после тя се отби в ръката на Стефано Сенси. Реферът бе категоричен и посочи бялата точка за дузпа. След „съвещание“ с ВАР обаче отмени решението си.

Интер започна силно и второто полувреме, като в началните минути Лаутаро изскочи два пъти на стрелкови позиции, но не успя да порази целта. Играта се поизнерви, но Интер все пак успя да реагира в 71-та минута. Андреа Бастони, който се бе появи в игра минути по-рано, засече с глава центриране на Кристиано Бираги и забоде топката в мрежата – 1:0 за Интер.

Радостта на „нерадзурите“ обаче не бе дълга. В 77та минута Жан Майер центрира от лявото крило, Марко Манкозу бе изпуснат от бранителите на Интер и отблизо чукна топката за 1:1. Малко след това резервата Филипо Фалко за малко да вкара и втори гол за Лече. Полузащитникът стреля прекрасно от свободен удар, но за негово нещастие – топката се отби в страничната греда.

Лече – Интер 1:1

0:1 Андреа Бастони 71‘

1:1 Марко Манкозу 77‘

Лече: Габриел, Донати, Росетини, Лусиони, Дел Орко, Рисполи (76 – Фалко), Манкозу 83 – Макариело), Петричоне, Дейола, Бабакар, Лападула (62 – Майер)

Интер: Ханданович, Годин (68 – Бастони), Де Врай, Шкринияр, Кандрева, Барела, Брозович (83 – Валеро), Сенси (82 – Санчес), Бираги, Лукаку, Лаутаро