Ръководството на Лацио ще подпише нов договор с треньора Симоне Индзаги, съобщават италианските медии. Настоящият контракт на специалиста е до 2021-а, но ръководството планира да го задържи минимум до 2023-а. В момента заплатата му е около 2 милиона евро на година. От клуба ще повишат възнаграждението му с още половин милион до 2,5 плюс бонуси.

"Гадзета дело Спорт", цитирани от "Тема спорт", информира, че двете страни вече са постигнали съгласие, подписът е само въпрос на време. Изданието дори сравнява Симоне със сър Алекс Фъргюсън, защото младият специалист има всички предпоставки да се превърне в наставника с най-дълъг престой начело на бианкочелестите. Ако настоящата кампания бъде доиграна, Индзаги ще изпревари рекодьора по двубои Дино Дзоф. В момента бившият вратар има 11 срещи повече от Индзаги. Дзоф води орлите в три периода най-напред през 1990-1994, после 1996-1997 и накрая през 2001-а. Общо има 202 срещи, докато Индзаги е със 191. Интересното е, че на пето място в тази класация със 184 срещи начело на Лацио е бившият треньор на Левски Делио Роси.

Иначе Симоне си заслужи напълно дългия престой, след като постигна сериозни успехи начело на орлите в последните години. Той стабилизира резултатите, донесе постоянство в играта, спечели Купата на Италия, две Суперкупи на страната и изведе тима до второто място в класирането. Преди спирането на сезона в Серия А римляните бяха само на точка зад лидера в таблицата Ювентус и са реален претендент за скудетото.

44-годишният Индзаги започна треньорската си кариера от младежкия тим на Лацио. Той бе поставен начело на първия отбор през април 2016 година на мястото на уволнения Стефано Пиоли. Впоследствие клубът се бе разбрал с Марсело Биелса да застане начело от лятото, но в последния момент аржентинецът се отметна и шефовете на Лацио бяха принудени по спешност да върнат Индзаги отново начело. Това обаче се оказа брилянтен ход.

Освен че е треньор, специалистът има сериозна роля и при взимането на решенията на трансферния пазар. Това е още една причина „Гадзета дело Спорт“ да го сравнява със сър Алекс Фъргюсън.