Тимът на Филипо Индзаги Беневенто може да си осигури промоция още тази вечер, ако победи Юве Стабия, а с евентуалните три точки отборът ще изравни 42-годишен рекорд на Асколи. 

Към момента Беневенто е на цели 22 точки пред втория Кротоне и на 23 пред третия Специя. Ако успее да спечели промоция довечера, 7 кръга преди края на надпреварата, тимът на Индзаги ще подобри рекорд на Асколи от сезон 1977/1978. Тогава Асколи гарантира участието си в Серия А с актив от 61 точки, но при система от 2 точки за победа. Към момента Беневенто има 76.

Кметът на Беневенто Клементе Мастела обаче призова жителите на града да не празнуват промоцията, а да я отбележат от балконите си. “Надявам се, че ще си гарантираме завръщането на Серия А тази вечер. Ще има празненства с пиротехника и фойерверки, но нека спрем дотам. Няма да има събиране на центъра, защото вирусът все още е активен и искаме да се предпазим. 

Ще дадем невероятен пример, ако целият град излезе на балконите, прозорците и терасите си, за да поздравим играчите, треньорският и техническият екип. Ще бъде нещо уникално и може дори да влезем в Книгата на Рекордите на Гинес”, заяви Клементе Мастела.