Легендата на Реал Мадрид Мичел Гонсалес бе уволнен от треньорския пост в Малага, след като снощи тимът падна с 0:1 и от Хетафе. 

Отборът загуби последните си 4 сблъсъка в шампионата без да вкара гол в тях и остава в дъното с едва 11 точки, на 5 от спасението, така че шефовете решиха да направят промяна. 

Слабата игра на андалусийци, които са с най-слабата атака в дивизията с вкарани едва 13 гола в 19 мача, решиха съдбата на Мичел, чийто тим не успя да отбележи в цели 13 сблъсъка от кампанията досега. 

Бившият футболист на Кралския клуб застана начело на клуба през март миналата година и успя да го отдалечи от опасната зона, осигурявайки комфортното 11-о място в крайното класиране. През този сезон обаче, нещата тотално не вървяха. 

„През миналия сезон Мичел Гонсалес пое отбора в труден момент и успя да преобърне нещата. За съжаление през тази кампания резултатите са слаби и затова е необходимо да предприемем действия в опит да променим тенденцията” пише в сайта на Малага. 

Това е 8-ата треньорска промяна в Ла Лига от началото на сезона, след като две вече имаше в Алавес и Лас Палмас, а по веднъж смениха наставниците си още Виляреал, Депортиво Ла Коруня и Севиля.