Атлетик Билбао продължи с възхода си след идването на новия треньор Гайска Гаритано и след 2:1 на терена на Селта се измъкна от зоната на изпадащите. Мачът ще се запомни с асистенцията на вратаря на гостите за победния гол. 

Баските спечелиха едва за трети път през сезона, но вече имат 19 точки, като заеман 17-а позиция. Те записаха 4-и пореден мач в първенството без поражение, докато галисийците останаха с 21 точки и не могат да бъдат спокойни за позицията си. 

Гостите започнаха агресивно и настойчиво и въпреки че Макси Гомес удари греда за домакините от пряк свободен удар в 14-ата минута, баските заслужено поведоха. 

В 19-ата те организираха контраатака, при която Иняки Уилямс получи вдясно, влезе в наказателното поле, финтира съперник и подаде отлично пред вратата, където Икер Муниаин засече и отбеляза. 

Последва подобрение в действията на Селта на добрите положения за домакините в липсваха. Все пак обаче галисийците изравниха в добавеното време на първата част. Тогава след корнер Макси Гомес отклони  на далечната греда Фран Белтран засече отблизо, за да реализира за 1:1. 

Ключовият момент настъпи в 54-ата минута. Тогава вратарят на Атлетик Яго Ерерин изрита топката напред, но тя премина зад гърба на защитата на домакините и се оказа в краката на Иняки Уилямс, който напредна и с прецизен удари реализира. 

До края галисийците натиснаха и имаха няколко ситуации, включително и удар с глава в добавеното време на Макси Гомес, който мина много близо до целта, но в крайна сметка загубиха и се видя, че без контузения си лидер Яго Аспас, ще имат проблеми.