Севиля спря серията си от 4 поредни мача без победа в първенството, след като отнесе Леванте с 5:0 у дома, при това само за едно полувреме. 

Така андалусийци записаха една отлична седмица, след като преди дни победиха и Барселона за Кралската купа. Лошата новина обаче бе, че и в този мач имаше контузии в отбора, след като Сержи Гомес и Видал излязоха с травми. 

Още в началото Уисам бен Йедер пропусна сам срещу вратаря за домакините, но като цяло през първото полувреме битката бе равностойна и валенсианци стояха добре. 

Скоро след почивката обаче, ситуацията се промени. Бен Йедер реализира с удар по диагонала, а след това в 60-ата минута Андре Силва се възползва от пас на Промес за 2:0, като реализира първия си гол в Лигата от два месеца. 

Франко Васкес реализира за 3:0 след асистенция на резервата Пабло Сарабия, който вкара от дузпа в 80-ата минута. Куинси Промес оформи разгрома след нова дузпа, при която ударът му първоначално бе спасен, но холандецът реализира при добавката. 

Така Севиля вече има 36 точки, колкото и Реал Мадрид и поне до утре вечерта се изкачи на трето място. Леванте остава с 26 и поне на този етап все още е сравнително далеч от опасната зона.