След слабия минал сезон Бетис реши да вземе мерки и привлече голмайстора на Еспаньол Борха Иглесиас. 
 
Футболистът бе купен за 28 милиона евро, като парите ще бъдат платени на три транша, като единият от тях е от 20 милиона. Днес по обед той премина успешно медицинските тестове, след което подписа договор за 5 сезона със зелено-белите от Севиля. 
 
„Доста време мина преди трансферът да се осъществи, но сега съм тук и това ме радва. Развълнуван съм от новото предизвикателство, което ми предстои и вярвам, че заедно ще постигнем много” заяви Иглесиас. 
 
Продукт на школата на Селта, той се утвърждава във втория отбор на галисийците, за който вкарва 75 гола в 146 мача за 4 сезона. След успешен период под наем в Сарагоса в Сегунда, където отбеляза 23 попадения, Еспаньол го купи миналото лято за 10 милиона. 
 
За синьо-белите от Барселона 26-годишният нападател се разписа 20 пъти, като вкара 17 гола в първенството и отстъпи единствено на Яго Аспас в класацията за най-добър реализатор сред испанските играчи. Сега в Бетис очакват много от него, след като се разделиха с важни фигури като Жуниор Фирпо и Джовани Ло Селсо.