Испания се класира за европейските финали догодина, след драматично равенство 1:1 срещу Швеция в Стокхолм. Иберийците бяха на път да загубят, но резервата Родриго Морено ги спаси с попадение в добавеното време. 

Така хората на Роберт Морено вече имат 20 точки и не могат да бъдат изместени от едно от първите две места в групата, след като преследвачите Швеция (15 точки) и Румъния (14 точки) имат пряк двубой. 

Испанците установиха контрол още от началото като до 10-ата минута домакините бяха успели да си подадат едва 8 пъти! 

В 7-ата минута удар на Тиаго Алкантара бе блокиран, но топката пак се върна в халфа, който се измъкна на чиста позиция, опита да заобиколи Олсен, който обаче с върха на пръстите си успя да избие в краката на съперника и предотврати попадението. 

Малко след това стражът на домакините се справи и с много опасен удар на Родри след корнер. Все пак постепенно шведите успяха да се поокопитят, но въпреки това продължаваха предимно да се бранят. В 20-ата минута Жерард Морено стреля с глава, но Олсен пак бе на мястото си. 

Испанците продължаваха да опитват всячески да превземат вратата на противника, но това не им се отдаваше. В 27-ата минута те бяха предупредени, че скандинавците ще се борят до последно, след като Лустиг стреля от полуволе, но Де Хеа спаси.  

В 32-ата минута вратарят на иберийците отново се намеси решаващо. Лустиг центрира отлично за Куайсон, който засече с глава, но Де Хеа относно се отчете със страхотно спасяване. До паузата усилията на гостите не дадоха резултат и след 45 минути резултатът бе 0:0. 

След почивката ситуацията бе доста по-различна, защото Швеция поведе в 50-ата минута. Куайсон центрира и Берг и Ларсон бяха спрени от фантастичните намеси на Де Хеа, който обаче капитулира при третата възможност и Берг вкара отблизо. Така испанците получиха гол в 4-о поредно гостуване. 

Емил Форсберг също притесни Де Хеа малко по-късно, преди испанците отново да вземат инициативата. Родри стреля с глава, но право в Олсен, който спаси лесно. Последва обаче неприятен момент за гостите, длед като вратарят Де Хеа получи контузия и бе заменен от Кепа. 

Резервата Родриго Морено пропусна добро положение за гостите, пращайки топката много близо до целта, а след това Жерард Морено бе разочарован от Олсен, който спаси с крак удара му отблизо. 

Испанците продължиха да натискат до края и в крайна сметка стигнаха до скъпоценния гол. В 92-ата минута след корнер топката стигна до Фабиан Руис, който прострелно я прати във вратарското поле, където Родриго Морено отклони в мрежата и прати тима си на финалите. 

Швеция – Испания 1:1
 
1:0 Берг 50
1:1 Р. Морено 92
 
Швеция: Р. Олсен, Лустиг, Гранквист, Линдельоф, Бенгтсон, Форсберг, К. Олсон, Екдал (83 Свенсон), С. Ларсон, Куайсон (78 Исак), Берг (94 Андерсон)
Испания: Де Хеа (60 Кепа), Карвахал (81 Хесус Навас), Иниго Мартинес, Албиол, Бернат, Тиаго Алкантара (66 Родриго Морено), Фабиан Руис, Родри, Себайос, Жерард Морено, Оярсабал