Втородивизионният испански Мирандес поднесе нова сензация и след 4:2 над елитния Виляреал, стигна полуфиналите за Купата на Краля. 

Тимът eлиминира трети пореден отбор от Примера, след като първо се справи със Селта след проължение и 2:1, а след това изхвърли и Севиля след 3:1. 

Сега Мирандес също направи вдъхновено представяне, като поведе с гол на бразилеца Матеус в 17-ата минута. Онтиверос изравни в 32-ата, но сегунди преди паузата Меркеланс вкара дузпа след намесата на ВАР и направи 2:1. 

Санти Касорла възстанови равенството за втори път, също от бялата точка, но само 3 минути след това Одей реализира след статично положение и слаба игра в защита на Жълтата подводница. 

В добавеното време Антонио Санчес вкара и четвърти гол при контраатака, за да хвърли окончателно в екстаз съотборниците си и феновете на тима. 

Жребият за полуфиналите е в петък, а Мирандес и Гранада за първите два тима, класирали се за тази фаза. В четвъртък вечерта предстоят мачовете Реал Мадрид – Реал Сосиедад и Атлетик Билбао – Барселона, което ще определят и останалите два полуфиналиста.