Холивудската звезда Джордж Клуни е готов да избави от финансовите мъки испанския Малага. Клубът крета във втората дивизия на испанския футбол, след като президентът на андалусийците Шейх Абдула Ал-Тани бе отстранен от поста си за шест месеца заради предполагаемо незаконно присвояване.

Въпреки това Ал-Тани иска 100 млн. евро за акциите на клуба. В последните часове обаче се появи надежда за Малага, след като бе разпространена информацията, че американски инвеститори, в това число и Джордж Клуни, са готови да закупят акциите.

58-годишният актьор е известен с бизнес начинанията си. През 2017 година например продаде собствената си марка текила за 770 млн. паунда.

„Има силна компания, която иска да превърне Малага в „Европейския Холивуд“ и да бъдат заснети сериали за Amazon. Тя вече преговаря за закупуването на клуба. Въпреки това, те не искат да платят лудите пари от 100 млн. евро. Това бе цената преди две седмици. Те са готови да предложат около 40-50 млн. евро. В петък ще започнат и преговорите“, заяви Антонио Агилера, който държи миноритарен дял от акциите на Малага.