Украйна чукна с 2:0 Турция в среща от световните квалификации за Мондиал 2018 година и поведе в  Група "I". Двата гола за победата на домакините заби новата придобивка на Борусия Дортмунд Андрий Ярмоленко (18 и 42).

След този успех украинците събраха 14 точки и са еднолични лидери в групата, зад тях са Хърватия и Исландия са с по 13, а Турция е с едва 11 пункта.

Трябва да се отбележи, че хърватите имат мач по-малко, тъй като срещата на тима с Косово бе прекратена поради обилен дъжд в Загреб. По-рано днес Финландия успя да тресне Исландия и записа първа победа в тези световни квалификаци.

Иначе украинците тотално доминираха в срещата с турците и напълно разнебитиха и се подиграха със съперниците си в този мач.

Домакините показаха страхотен футбол, създадоха половин дузина чисти голови положения, вкараха два гола и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Така Украйна е на първо място в групата и направи важна крачка към финалите на Мондиал 2018.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vz-io1pDiFU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>