Алекс Маклийш отново ще бъде мениджър на Шотландия, след като се договори с федерацията да поеме отбора с договор до 2020-а година. Той ще бъде представен официално на „Хемпдън Парк” в петък през деня. 

Това ще е вторият случай, в който специалистита ще води Гайдарите, след като преди 11 години също бе начело на състава. Той бе назначен през 2007, но се задържа по-малко от година и напусна, след като не успя да класира тима за Евро 2008. 

Маклийш, който има 77 мача като играч за Шотландия, наследява на поста Гордън Страхън, който напусна поста през октомври. От федерацията искаха да привлекат боса на Северна Ирландия Майкъл О’Нийл, но той предпочете да поднови контракта си и отказа. 

Най-добрият период в кариерата на Маклийш като мениджър бе между 2001 и 2006, когато води Рейнджърс и спечели 2 титли и още 5 купи на домашна сцена. След това между 2007 и 2011 бе начело на Бирмингам Сити, с който спечели промоция за Висшата лига и триумфира с Купата на Лигата през 2011. Работи още в Астън Вила и Нотингам, а след това бе за един сезон в Генк и за няколко мача в египетския Замалек.