Франция разби Исландия с 4:0 в квалификационна среща по пътя към Евро 2020, която се игра на стадион "Стад дьо Франс". Така "петлите" са на върха с пълен актив от шест точки, докато техният днешен съперник е четвърти с три пункта.

Световният шампион очаквано взе инициативата още от самото начало, но гостуващият отбор действаше храбро и успяваше да се брани добре. 

Това продължи до 12-ата минута, в която централният бранител Самюел Юмтити откри резултата. Асът на Барселона се извиси във въздуха и надскочи Арнасон, възползвайки се по прекрасен начин от великолепното центриране на Килиан Мбапе отляво.

Не след дълго новият футболист на Байерн Мюнхен Бенжамен Павар снабди противоречивия Оливие Жиру с прекрасно подаване, но таранът не успя да матира стража на островитяните, стреляйки с глава. В средата на първата част Килиан Мбапе би покрай гредата.

Малко преди почивката Курзава се включи по фланга и намери Блез Матюиди в наказателното поле, но полузащитникът също не успя да порази целта.

Първата възможност за Исландия в мача дойде малко след почивката, когато Бьорнасон пробва Лорис с плътен удар в долния ъгъл, но стражът реагира адекватно.

В средата на второто полувреме Жиру направи дежурния си пропуск след подаване на Матюиди, но буквално при следващата си възможност все пак прати кълбото в мрежата. Този път нападателят получи от направилия много силен мач Павар и се разписа на празна врата.

В 78-ата минута Килиан Мбапе ликвидира интригата, правейки аванса на своите класически. Бързакът беше намерен от Антоан Гризман и надбяга с лекота бранителите на съперника. 

Шест минути след това Мбапе върна жеста и този път влезе в ролята на подавач за Гризман, записвайки втората си асистенция в мача. Звездата на ПСЖ намери съотборника си по много хитър начин и гостите окончателно капитулираха.


Франция - Исландия 4:0

1:0 Самюел Юмтити - 12'
2:0 Оливие Жиру - 68'
3:0 Килиан Мбапе - 78'
4:0 Антоан Гризман - 84'