Алжирският национал Ишак Белфодил се разписа на два пъти за убедителната победа на Хофенхайм с 5:2 в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата. След впечатляващия успех, играчите на Юлиан Нагелсман вече имат четири поредни и се изкачиха на 6-о място в класирането, където са позициите за Лига Европа.

Алжирският нападател откри резултата с прецизен удар в 25-ата минута след контраатака. Надием Амири проби по дясното крило и комбинира с Белфодил, който на пръв поглед получи топката в трудна позиция между двама, но успя да я измъкне и от ъгъла на наказателното поле я прати под гредата. Минута преди края на първото полувреме хърватинът Андрей Крамарич покачи на 0:2.

В 60-ата минута домакините получиха дузпа. Уеестън Маккени беше съборен пред малкото наказателно поле след корнер, а след преглед с ВАР съдията Кристиан Дингерт отсъди дузпа. Даниел Калиджури не сбърка и върна надеждите на Фелтинс Арена, но само пет минути по-късно Адам Салай направи 1:3 след подаване на Белфодил.

Амири увеличи на 4:1 в 73-ата минута, а Белфодил заби петото попадение в 80-ата. Атаката от ляво мина през Ермин Бичакчич, който подаде диагонално и на задна греда Белфодил беше оставен непокрит, за да вкара от 2 метра през краката на вратаря.

Домакините оформиха крайното 2:5 чрез Гуидо Бургщалер в 90-ата минута, но остават на 15-о място с 27 точки и само слабото представяне на Щутгарт все още им дава относително спокойствие за мястото си в Лигата. Отборите на Нюрнберг и Хановер са на последните две места съответно с 18 и 14 точки.