Световните вицешампиони от Хърватия постигнаха втора победа в групата си за място на Евро 2020, след като прекършиха Уелс с 2:1 у дома. С победата момчетата на треньора Златко Далич излязоха поне временно начело в група Е с 6 точки от три мача, три повече от Словакия, Унгария и днешния си съперник. Азербайджан, който по-късно приема унгарците, все още няма точки.

Два удара на Иван Перишич минаха над горната греда на уелската врата преди Хърватия да излезе напред в 17-ата минута. Защитникът на гостите Джеймс Лоурънс при опита си да изчисти топката, центрирана от лявото крило, си я вкара в собствената врата. Перишич направи 2:0 в началото на второто полувреме, след като навлезе с топката в наказателното поле, финтира един защитник и наказа от 10 метра вратаря Уейн Хенеси със слабия си десен крак.

Капитанът на Драконите Гарет Бейл на два пъти можеше да върне гол за тима си, но това стори резервата Дейвид Бруукс. Ударът му в 77-ата минута извън наказателното поле рикошира в главата на хърватски бранител и подлъга вратаря Доминик Ливакович.

Гостите тръгнаха напред в последните минути, за да търсят изравняване, а халфът Хари Уилсън пропусна последната възможност с глава. Ударът му след центриране на Бейл мина над горната греда, макар и нанесен от 5 метра.

В група Н в ранна среща Исландия се наложи с 1:0 над Албания, а дербито късно тази вечер е между Турция и Франция. Единственото попадение на стадион "Лаугардалсвьолур" в Рейкьявик вкара защитникът Йохан Гудмундсон в 22-ата минута. По този начин Исландия събра 6 точков и заема 2-о място в групата след Франция, докато Албания с 3 е на 4-о място. Лидер е световният шампион Франция.