Още по темата

 

Първата фаза от продажбата на билети за европейското първенство по футбол през 2020 година установи рекорд. УЕФА получи заявки за 19,3 милиона билета, като за сравнение, за Евро 2016 са подадени 11 милиона заявки за билети.

За финала, който ще се играе на 12 юли 2020 година на "Уембли", са заявки за 1,9 милиона билета, което е 22 пъти повече от капацитета на стадиона. Притежателите на билети ще бъдат избрани на лотариен принцип, като заради големия интерес от УЕФА призоваха феновете бързо да заплатят билетите, за да си гарантират присъствието на шампионата.

Кога ще е следващата фаза за продажба на билети? Вижте в материала на Investor.bg

Припомняме, че шампионатът на Стария континент догодина ще е исторически. За първи път в историята той ще се проведе в 12 града в 12 различни европейски страни от 12 юни до 12 юли 2020 г. Това се прави в чест на 60-те години от провеждането на първото европейски първенство.

Държавите домакини са Азербайджан, Англия, Германия, Дания, Ирландия, Испания, Италия, Холандия, Русия, Румъния, Унгария и Шотландия. 1/2-финалите и финалът ще се играят на "Уембли".