Белгия разгроми гостуващия Сан Марино с 9:0 и стана първият отбор, който си гарантира участие на финалите на Европейското първенство по футбол догодина.

Нападателят Ромелу Лукаку се разписа два пъти и стана първият играч от страната, който достига границата от 50 гола с националната фланелка. Това стана в 27-ата минута, когато той откри резултата.

Лукаку се отличи и с асистенция три минути по-късно към Насер Шадли, който направи 2:0, а в последствие вкара четвъртия гол в 41-ата минута след подаване на Еден Азар.

Тоби Алдервейрелд, Юли Тилеманс, Кристиан Бентеке, Яри Вершерен от дузпа и Тимоти Кастан също вкараха, а Кристиан Броли си отбеляза автогол.

Белгия записа седма победа в седем мача в група I и с голова разлика 28:1 и пълен актив от 21 точки ще играе за шести път на Еврофинали.

В другата среща от групата Русия също до голяма степен си гарантира класиране на Евро 2020, след като отнесе Шотландия с 4:0 в Москва

"Сборная" заема второто място с 18 точки и има 8 аванс пред третия Кипър три мача преди края на квалификациите.

Островитяните се държаха почти час на "Лужники", но след това капитанът Артьом Дзюба се разписа два пъти и асистира за четвъртия гол на Александър Головин, а Магомед Оздоев също вкара.