Дания и Франция завършиха наравно 0:0 в двубой от Група С на световното първенство, игран на стадион "Лужники".

Двата отбора спретнаха доста скучен мач помежду си, в който опасните положения липсваха. Видимо футболистите съхраняваха силите си за следващите мачове от Мондиала. Това е и първото нулево равенство на този форум.

Така Франция и Дания продължават към 1/8-финалите на надпреварата и вече очакват предстоящите си съперници от оспорваната и крайно любопитна Група D, чийто първенци ще се решат тази вечер от 21:00 часа.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LWJzK9KstnQ" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двата отбора започнаха изключително равностойно срещата и трудно стигаха до опасности пред вратите на Стив Манданда и Каспер Шмайхел. Първото по-сериозно положение бе в 15-ата минута, когато разбъркване в наказателното поле на Дания завърши с техничен, но прекалено слаб удар на Оливие Жиру, който бе спасен от Шмайхел.

В следващите минути "петлите" доминираха в притежанието на топката, но не успяваха да сътворят опасности в наказателното поле на Дания. Това се случи едва в 33-ата минута, когато Усман Дембеле напредна опасно отдясно и отправи хубав изстрел от границата на наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от дясната греда на Шмайхел.

До края на първото полувреме двата отбора играеха на много ниски обороти и очевидно имаха намерение да решат всичко в следващите 45 минути.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено. В 50-ата минута Гризман получи подаване, напредна опасно и опита далечен изстрел в долния десен ъгъл, който обаче бе твърде слаб и Шмайхел спаси с лекота.

В 54-ата минута мощен шут от пряк свободен удар от далечно разстояние на Кристиан Ериксен намери очертанията на вратата. Манданда обаче се намеси, макар и леко колебливо.

В следващите минути феновете, които бяха дошли на стадион "Лужники" отново нямаше какво да видят на терена, тъй като двата отбора видимо не си даваха зор, тъй като този резултат ги задоволява напълно.

В 70-ата минута резервата Набил Фекир опита изненадващ удар от далечно разстояние. Топката обаче опъна мрежата от външната страна на вратата.

В 82-ата минута отново Фекир принуди Шмайхел да се пораздвижи на вратата  с хубав изстрел от границата на наказателното поле. Вратарят показа класата си и спаси.

Дания - Франция 0:0

Дания: Шмайхел, Кяер, Кристенсен, Йоргенсен, Далсгорд, Стригер, Дилейни (Лерагер 89'), Ериксен, Брайтуайт, Систо (Фишер 60'), Корнелиус (Долберг 75')
Селекционер: Аге Харейде

Франция: Манданда, Сидибе, Кимпембе, Варан, Ернандес (Менди 50'), Канте, Нзонзи, Гризман (Фекир 68'), Льомар, Дембеле, Жиру
Селекционер: Дидие Дешан

Москва, стадион "Лужники"
Съдия: Сандро Ричи
Жълти картони: Йоргенсен (Дания)