Роденият в България Александър Георгиев направи отличен дебют в най-силното хокейно първенство в света - НХЛ, след като отрази 38 от 40 изстрела към вратата си, но Ню Йорк Рейнджърс загуби с 1:3 гостуването си на Монреал. 

22-годишният вратар, който е роден в Русе, но е израснал в Русия, отрази 12 изстрела в първата третина, като бе преодолян само от Томаш Плеканец. Във втората спря още 18, но Джеф Петри удвои аванса на домакините. 

Кевин Хейс върна надеждите на Рейнджърс, но Филип Дано вкара на празна врата в края, за да гарантира победата на Кънейдиънс, която спря серията на тима от 6 поредни загуби. Нюйоркчани пък записаха 5-о последователно поражение. 

„Чувствам се страхотно и съм много доволен от представянето си. Момчетата пред мен играха силно и блокираха много изстрели, което ми помогна. Беше прекрасно и съм много щастлив” заяви радостният Георгиев, който определено дава заявка да пробие в Лигата. 

„Той направи това, което трябваше – дани ни шанс. Определено се отчете с отлични спасявания. Хубавото цялостно за отбора бе, че в хода на двубоя се подобрихме” заяви треньорът на Рейнджърс Ален Виньо.