Александър Овечкин продължава да се наслаждава на забележителна кариера в НХЛ и тази нощ стана 20-ият играч в историята стигнал 600 гола. 

Руснакът вкара на два пъти при победата на Вашингтон над Уинипег с 3:2, като юбилейното попадение дойде 3 минути и 53 секунди след началото на втората третина, когато направи добавка. 

Феновете избухнаха в овации, а на следващото прекъсване на играта в залата бе показана специална компилация от някои от най-забелижителните изпълнения на Овечкин, който през този сезон е лидер по голове в Лигата с 42. 

Той е третият най-млад хокеист стигнал до тази граница, като по-бързо го направиха единствено легендите Уейн Груцки, който е №1 по голове с 894 и Марио Лемьо с 690. Тези, които са вкарали толкова голове само за един отбор както Ови за Кепиталс са Лемьо, Горди Хоу, Стив Айзерман, Джо Сакич и Боби Хъл. 

„Чувствам се фантастично и това се вижда. Съпругата ми Настя е тук, тя току-що се върна от Москва и ми каза, че има чувството, че ще вкарам тази вечер, така че съм невероятно щастлив. Родителите ми и семейството ми са радостни, а това е най-важното“ заяви суперзвездата, на когото трябваха едва 990 мача за това. 

От влизането си в Лигата през 2005-а, когато бе избран под №1  от Драфта, никой няма толкова голове колкото Овечкин, като вторият в тази класация – Сидни Кросби е с 404. 7 пъти той стигна 50 гола за един сезон, като 6 пъти спечели наградата „Морис Ришар“ за най-добър реализатор. 

Eвгени Кузнецов донесе победата на Вашингтон в продължението, а Кепиталс продължава битката с Питсбърг за първото място в дивизия Метрополитън, като има 85 точки, с една повече от Пингвините. 

Младата звезда на Уинипег Патрик Лайне също вкара и вече има 41 гола за кампанията, като отправя сериозно предизвикателство към Ови в битката за най-добър реализатор.