Хокеистите на Сан Хосе Шаркс са само на победа от втория кръг на плейофите в НХЛ, след като сразиха Анахайм с 8:1 у дома и вече водят с 3-0. 

Акулите ще бъдат домакини и в следващия мач, когато ще могат да приключат всичко. Те не оставиха шансове на противника, след като във втората и третата третина вкараха 4 и 3 шайби. 

Скоростта на Сан Хосе отново направи разликата в мача, като Логат Кутюр се отчете с гол и 2 асистенции, а тимът му отбеляза и три попадения при пауърплей, като общият резултатът до момента в мачовете е 14:3. 

В същото време Колорадо намали изоставането си срещу фаворита Нешвил след 5:3 като домакин. Нейтън Маккинън реализира на два пъти, а Лавините дрънаха с 3:0 след първата третина, за да намалят изоставането си до 1-2 в серията и да прекъснат поредицата си от 12 поредни загуби срещу Предатърс. 

На Изток две серии също се завързаха. Ню Джърси победи Тампа Бей с 5:2 и също вече изостава само с 1-2. Тейлър Хол поведе Дяволите с гол и две асистенции, а тимът му спечели последната третина с 4:1, след като секунди след нейното начало Стивън Стамкос даде аванс на Светкавиците от 2:1. 

Торонто пък се справи с Бостън с 4:2, също за да спечели за първи път и да стопи пасива на 1-2. Мейпъл Лийфс получиха общо 12 гола в първите два мача, но този път се справиха много по-добре, след два гола на Патрик Марло и по един на Остън Матюс и Джеймс ван Риймсдайк.