С по два гола на Евгений Малкин и Крис Летанг Питсбърг победи с 6:5 Ню Йорк Рейнджърс и се изкачи на позициите за плейофите на Изток в НХЛ. Защитникът Маркус Петерсон и Брайън Дюмолен също се разписаха по един път, а Сидни Кросби се отличи с три асистенции, за да може отборът да изпревари Каролина във втората позиция за уайлд-кард в конференцията.

Малкин вкара и двата си гола в третия период, а това е втори пореден мач за него с две попадения. Сега той се разписа за 5:3 и 6:3, а до края гостите върнаха попадения чрез Кевин Хейс и Мика Зибенеджад. Марк Дзукарело също вкара два гола за отбора на Рейнджърс, който е на 7-о място в Столичната дивизия.

Анахайм се справи с намиращия се на 2-о място в Столичната дивизия Вашингтон с 5:2, като Адам Енрике и Якоб Силфверберг се разписаха по два пъти. Патоците са на 6-о място в Тихоокеанската дивизия с 55 точки, на 4 от 4-ия Ванкувър.

Вратарят им Райън Милър пък излезе начело в класацията при играчите на своя пост с най-много победи, но родени в САЩ. След като пропусна 24 мача заради контузия на коляното, направи днес 23 спасявания в първия си мач от 9-и декември миналата година. С успеха днестой има 375 победи, като подобри рекорда на Джон Ванбийсбрук.

Кори Пери вкара петото попадение за Анахайм, а също така се отличи и с една асистенция. Алекс Овечкин вкара 20-ия си гол през сезона, като отбеляза един от головете за столичани. Той стана четвъртият играч в НХЛ, който има 10 или повече сезони с 40 или повече гола. Джон Карлсон вкара другия гол за отбора.

Филаделфия отнесе Детройт с 3:1 като гост и заема 6-о място в Столичната дивизия с 63 точки. Иван Проворов вкара в третия период, за да напарви 2:1, а Оскар Линдблом отбеляза другите два гола за Летящите. Това е 12-а победа в последните 14 мача за отбора, което ги прави конкурентни за място в плейофите.

Джордън Бинингтън спаси 31 удара, отборът регистрира трети пореден шътаут при успеха на неговия Сейнт Луис с 4:0 над Минесота като гост. Сейнт Луис е 3-и в Централната дивизия с 67 точки, на 6 след 2-ия Нешвил.

Бинингтън направи 21 спасявания при успеха над Аризона, а Джейк Алън отрази 32 при победата над Колорадо в събота. Владимир Тарасенко вкара гол и подаде за други два, другите точни изстрели бяха на сметката на Райън О'Райли, Винс Дън и Брейдън Шен.