Александър Овечкин продължава с впечатляващото си представяне в НХЛ и записа втори пореден хеттрик, за да влезе в топ 10 на най-добрите реализатори в историята. 

Руската суперзвезда бе в основата на знаменития обрат на Вашингтон срещу Ню Йорк Айлендърс, след като Столичани губеха с 1:4 преди последната третина, но в нея се развихриха и след 5 гола спечелиха с 6:4. 

Овечкин заби 2 от шайбите си в решаващата серия и не само че изпревари Марио Лемьо, но и се изравни със Стив Айзерман на 9-ото място при играчите с най-много голове, като двамата имат по 692. Освен това със своя 26-и хеттрик настигна 8-ият Морис Ришар в подреждането за най-много подобни мачове. 

„Знаехме, че след този мач ни предстои почивка от седмица и просто искахме да дадем максимума. Сега просто трябва да се подготвим за втората част от сезона“ коментира Алекс след 6-ия успех в последните 8 срещи на отбора. 

Лидерът на Вашингтон вече има 34 гола през сезона, като ще продължи да се изкачва в подреждането на най-великите, тъй като пред него сега е Марк Месие с 694, а 7-ият Майк Гартнър има 708 и вероятно също ще бъде изпреварен. С победата Вашингтон остава №1 в Лигата със 71 точки.