Интер постигна голяма победа, след като подчини с 2:1 Ювентус в Дерби д’Италия, играно на стадион "Джузепе Меаца".

Мачът от 4-ия кръг на Серия "А" беше изключително зрелищен особено през второто полувреме, когато паднаха всички голове. Стефан Лихтщайнер изведе "старата госпожа" напред в 66-ата минута, но само 120 секунди по-късно най-добрият на терена Мауро Икарди възстанови равенството. В 76-ата минута Иван Перишич се разписа за крайното 2:1, с което донесе първа домакинска победа за "нерадзурите" над торинци от 2010 г.

Миланци завършиха срещата и с 10 души на терена, след като в продължението Евер Банега беше изгонен от игра за два жълти картона, но гостите нямаха време да се възползват от численото си предимство. Така Юве остава с 9 точки и вече не е на върха, като там е Наполи (10), докато Интер събра 7 т. и се изкачи на 7-място.  

За домакините мача стартираха всички звезди, като атаката поведе капитанът Икарди, подпомаган от Антонио Кандрева, Едер и Банега. Изненадващо пък Макс Алегри предпочете Марио Манджукич пред Гонсало Игуаин, а в защита Меди Бенатия започна сблъсъка за сметка на ветерана Андреа Бардзали.


Юве създаде опасно положение още в началните секунди, когато Сами Кедира се измъкна сам срещу Самир Ханданович, но си поведе твърде силно топката и не успя да завърши атаката с удар. След това с известно закъснение съдиите маркираха и засада на германския национал.

След пет минути игра Манджукич спечели фаул малко пред ъгъла на наказателното поле. Зад топката застанаха Миралем Пянич и Пауло Дибала, аржентинецът центрира остро, но защитата на "нерадзурите" се справи и изчисти. В 10-ата минута Интер създаде първо напрежение пред Джанлуиджи Буфон.

Тогава Банега центрира остро, Икарди продължи с глава към Даниеле Д’Амбризо, но той се размина на сантиметри с кълбото. Малко след това Икарди поиска дузпа, но претенциите му останаха неуважени. След четвърт час игра Гари Медел пробва далечен изстрел, преминал над целта.

В 20-ата минута гостите създадоха продължителна суматоха пред вратата на Ханданович, която завърши с шут на Дибала, попаднал в купа с играчи. В ответната атака пред Икарди се откри чудесна възможност да открие резултата, но в решаващия момент Леонардо Бонучи застана на пътя на топката и предотврати сериозни главоболия за Буфон. Малко по-късно Едер се справи с Меди Бенатия и стреля по земя, но мерникът му изневери. При ситуацията мароканският национал получи разтежение и беше сменен от Бардзали.

След малко повече от половин час игра Кедира пропусна златна възможност за гол. Дибала с прекрасен пас намери Сандро, той проби и качи топката на главата на непокрития халф. Ударът на германеца от границата на вратарското поле обаче беше адски слаб и Ханданович улови без проблеми. В ответната атака Икарди се справи с Джорджо Киелини и стреля мощно в далечния ъгъл, но в гредата.

В 37-ата минута Пянич получи на удобна позиция и отправи истински снаряд, Ханданович не помръдна, но кълбото не намери очертанията на вратата. Малко след началото на второто полувреме Кандрева се опита да изненада Буфон с техничен шут до гредата, легендата първоначално не се намеси добре, но веднага поправи грешката си и улови.

В следващите минути Интер натисна гостите си и в 55-ата Едер засече от движение, получи се коварен рикошет и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Д’Амброзио стреля с глава на далечната греда, но в аут. След малко повече от час игра "нерадзурите" пропуснаха най-чистото си положение до момента. Икарди получи в наказателното поле, видя Кандрева и му пусна хитър пас, италианският национал шутира от движение в далечния ъгъл и сантиметри го разделиха от гола.

Така се стигна до 66-ата минута, когато противно на логиката Юве поведе. Сандро се справи с двама съперници по лявото крило и центрира успоредно на вратата, където спряганият за трансфер в Интер Лихтщайнер откри резултата – 1:0! 120 секунди по-късно Интер изравни. При центриране от корнер на Банега Бонучи и Манджукич се разминаха с кълбото и Икарди с прекрасно отиграване с глава не остави шансове на Буфон за 1:1!

В 76-ата минута Интер стигна до пълен обрат. Квадво Асамоа допусна елементарна грешка при изнасянето на топката, Кандрева я отне и намери Икарди. Нападателят беше спрян от Буфон, но стигна до аутлинията, откъдето намери току-що появилият се на терена Перишич, който с глава хвърли в екстаз тифозите на домакините за 2:1!

Макс Алегри взе незабавни мерки и изкара от игра Киелини за сметка на нападателя Марко Пяца. Секунди след това Игуаин стреля с глава в далечния ъгъл, но този път късметът беше на страната на миланци. В 82-ата минута Пянич спечели фаул на удобна позиция. Халфът сам изпълни последвалото нарушение, но топката профуча малко над напречната греда.

До края не падна нов гол, въпреки че Банега беше изгонен от игра в 90-ата минута за два бързи жълти картона и Интер спечели с 2:1.

Интер – Ювентус 1:2

Голмайстори:

0:1 Лихтщайнер (66)
1:1 Икарди (68)
2:1 Перишич (76)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Миранда, Мурийо, Сантон, Медел (75-Мело), Жоао Марио, Банега, Кандрева, Едер (69-Перишич), Икарди
Треньор: Франк Де Бур

Ювентус: Буфон, Бенатия (25-Бардзали), Бонучи, Киелини (80-Пяца), Сандро, Пянич, Кедира, Асамоа, Лихтщайнер, Дибала, Манджукич (74-Игуаин)
Треньор: Макс Алегри

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Паоло Талиавенто
Жълти картони: Медел, Банега, Ханданович (Интер); Лихтщайнер, Бардзали, Асамоа (Ювентус)
Червен картон: Банега 90’ (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/p19OXLBYZeo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>