Интер и Аталаната не се победиха и завършиха наравно 0:0 в двубой от 32-ия кръг от италианската Серия А, игран на стадион "Атлети Азури д'Италия".

Двата отбора не успяха да намерят пролука в противниковата защита, като домакините са тези, които трябва да съжаляват повече за пропуснатия успех, тъй като създадоха значително повече положения.

След това равенство Интер заема 4-ото място в първенството с актив от 60 точки, колкото има и 5-ият Рома, който утре гостува на Лацио.

Двубоят започна с лек превез за домакините, които още в 5-ата минута можеха да открият резултата в своя полза, Алехандро Гомес получи добро подаване в наказателното поле, но чукна топката малко встрани от лявата греда.

Отговорът на Интер дойде в 18-ата минута. Рафиня пое топката, предна опасно и шутира от границата на наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от страничната греда.

Само минута по-късно Mуса Бароу връхлетя върху неадресиран пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар към вратата. Стражът Семир Ханданович обаче го очакваше и направи великолепно спасяване.

В 24-ата минута вратарят на гостите отново трябваше да се намесва решаващо. Ремо Фройлер си проправи път между няколко съперника и изстреля топката от ръба на наказателното поле, но Ханданович беше на мястото си и изби.

Три минути по-късно Бароу получи страхотен извеждащ пас отляво. Футболистът засече топката и я отправи към вратата. За негово нещастие обаче кълбото мина на сантиметри от гредата.

В края на първото полувреме Иван Перишич бе изведен по страхотен начин в прекрасна голова позиция. Футболистът прати топката покрай вратаря, но тя мина на косъм от лявата греда. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство. 

През втората част домакините продължиха да са по-активни, но така и не стигаха до чисти голови положения. В 60-ата минута опасно центриране в наказателното поле за малко не бе овладяно от дебнещият там Андреас Корнелиус. Защитата на Интер обаче бе добре организирана и изчисти топката.

В 71-ата минута Мауро Икарди овладя хубаво подаване на границата на наказателното поле и с едно движение изстреля удар към вратата, но я вдигна високо над напречната греда.

До края на двубоя двата отбора се надлъгваха в средата на терена но в крайна сметка никой не успя да прониже противниковата врата.

Аталанта - Интер 0:0 

Аталанта: Бериша, Толой, Калдара, Масиело, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс (Кастане 80'), Кристанте (Манчини 90+2'), Гомес, Бароу (Корнелиус 46')
Треньор: Джан Пиеро Гасперини

Интер: Ханданович, Сантон (Карамо 90'), Шкриниар, Миранда, Д'Амброзио, Валеро, Галярдини, Кансело, Перишич, Рафиня (Едер 71'), Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Бергамо, стадион "Атлети Азури д'Италия"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Толой, Калдара, Масиело, Манчини (Аталанта); Миранда, Валеро (Интер)