Интер разнебити с 4:0 Каляри на "Джузепе Меаца" и отново се изкачи до Топ 3 на Италия. С тази победа "нерадзурите" събраха 63 точки и дръпнаха с две на Лацио и Рома в битката за място в Шампионската лига преди останалите срещи от този кръг.

Головете за домакините мушнаха Жоао Кансело (3), Мауро Икарди (49), Марсело Брозович (60) и Иван Перишич (90).

Така Интер отново се върна на победния път, след като бе спечелил едва две точки в последните си три шампионатни мача.

Трябва да се отбележи, че "нерадзурите" постигнаха първи домакински успех над Каляри в последните си три срещи, след като бяха записали две поредни поражения от този съперник на "Джузепе Меаца".

Сега обаче момчетата на Лучано Спалети бяха пълни господари на терена и не дадоха никакъв шанс на гостите си, които с нищо не показаха, че заслужават нещо от този мач. 


Домакините започнаха свирепо мача и натикаха гостите пред собственото им наказателно поле.

Така се стигна до 3-ата минута, когато Жоао Кансело изпълни пряк свободен удар, топката премина през куп от играчи и влетя в мрежата на домакините за 1:0.

Леко случаен гол, но Интер бързо поведе. "Нерадзурите" продължиха да доминират и атакуват, докато гостите основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

Интер тотално доминираше, но направи куп пропуски, а и вратарят на Каляри Алесио Краньо направи страхотни спасявания, като веднъж и гредата му бе верен помощник.

Малко преди почивката Интер отново опъна мрежата, но попадението на Карамо правилно бе отменено поради засада.

Второто полувреме започна с нов гол за домакините. Карамо технично пропусна топката към Икарди, който без проблеми направи 2:0.

Това тотално прекърши гостите, които в следващите минути бяха твърде объркани и не знаеха как да застрашат вратата на Интер.

Така се стигна до 60-ата минута, когато Марсело Брозович се подигра със защитата на Каляри и с техничен удар вкара за 3:0. Малко преди края Интер скочи за дузпа, за игра с ръка на защитник на гостите, но не последва наказателен удар.

В последните секунди на мача домакините направиха и 4:0, след като Иван Перишич вкара след заучено изпълнение на пряк свободен удар.

По този начин Интер взе лека и заслужена победа, с която се изкачи до третото място в класирането, преди останалите срещи от този кръг.

Интер - Каляри 4:0

Голмайстори: 

1:0 - Кансело 3
2:0 - Икарди 49
3:0 - Брозович 60
4:0 - Перишич 90

Интер: Ханданович, Кансело, Скриняр, Миранда, Д’Амброзио, Галярдини (36-Валеро), Брозович, Карамо, Рафиня, Перишич, Икарди. 

Каляри: Краньо, Кастан, Чепители, Пизакане, Мианг, Падоин, Чигарини, Барела, Фараго, Сау, Паволети.