Барселона победи Интер с 2:0 в двубой от Група В на Шампионската лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Двата отбора спретнаха зрелищен мач, който бе изпълнен с интересни положения пред двете врати. Все пак футболистите на треньора Ернесто Валверде стояха по-добре на терена, въпреки отсъствието на контузената суперзвезда Лионел Меси, и заслужено се поздравиха с успеха след голове на Рафиня (32) и Жорди Алба (83).

Така Барса дръпна на първото място в класирането на групата си с пълен актив от точки след първите три мача. Интер остава на второто място с 6. Тотнъм и ПСВ, които по-рано тази вечер завършиха наравно 1:1 са съответно 3-и и 4-и с по 1.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/DVFiv5YCY9c" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Още в първите минути на срещата Марк-Андре тер Стеген предизвика стрес сред феновете на "Камп Ноу", след като не успя да се освободи по най-добрия начин от топката, притиснат от играч на Интер и кълбото попадна в Иван Перишич. Футболистът веднага стреля от далечно разстояние, но шутът му не бе точен.

В следващите минути домакините се опитаха да поемат контрола на топката и стигнаха до опасност в 18-ата минута. Клеман Ленгле скочи в наказателното поле и засече центрирана топка от корнер и заби удара си с глава ниско в средата на целта, но Самир Ханданович демонстрира рефлекс и спаси.

В 25-ата минута защитата на Барса заспа и Мауро Икарди получи хубав извеждащ пас. Нападателят излезе на удобна стрелкова позиция, но Клеман Ленгле се намеси геройски в последния момент.

Три минути по-късно Подаване в наказателното поле намери непокрит Рафиня. Той пласира внимателно удар в долния десен ъгъл, но Ханданович отново внимаваше и улови топката.

Стражът обаче остана безпомощен в 32-ата минута. Рафиня посрещна прекрасно центриране от Луис Суарес дълбоко в наказателното поле и атрактивно засече топката - 1:0.

В 38-ата минута рикоширала топка стигна до Матиас Весино, който стреля от воле от границата на наказателното поле. Ударът беше много мощен, но неточен и топката прелетя над напречната греда. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част Интер вдигна оборотите и започна да търси изравнително попадение. В 50-ата минута Матео Политано получи пас на границата на наказателното поле и шутира диагонално към левия ъгъл. Тер Стеген обаче извади добър рефлекс и изби.

Две минути по-късно отново Политано връхлетя върху добро дълго подаване и отправи изстрле от линията на пеналтерията, но топката прелетя високо над напречната греда.

В 61-ата минута Клеман Ленгле остана непокрит в наказателното поле на гостите и овладя отскочила. Защитникът шутира към левия ъгъл, но Семир Ханданович за пореден път реагира блестящо.

В 70-ата минута Барса бе близо до втори гол. Домакините организираха прекрасна бърза контраатака, започната от Артур. Суарес отправи удар с глава, Ханданович изби, но в крайна сметка топката попадна в Коутиньо, който уцели гредата.

В 79-ата минута Лаутаро Мартинес се оказа в добра позиция и получи центриране от крилото, но ударът му от малкото наказателно поле не беше достатъчно точен и топката се размина на сантиметри от лявата греда.

В 82-ата минута Иван Ракитич опита късмета си и отправи техничен удар от границата на наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда.

Минута по-късно Жорди Алба оформи крайния резултат, след като бе изведен по прекрасен начин от Ракитич.

Барселона - Интер 2:0

Голмайстори: Рафиня (32), Жорди Алба (83)

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Ракитич, Артур (Видал 78'), Рафиня (Семедо 72'), Коутиньо (Ел Хадади 88'), Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Шкринар, Миранда, Асамоа, Весино, Брозович, Иглесиас (Мартинес 63'), Кандрева (Политано 46'), Перишич (Кейта 77'), Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Барселона, стадион "Камп Ноу"
Съдия: Овидиу Хацеган
Жълти картони: Суарес (Барселона); Брозович, Шкриниар, Мартинес (Интер)