Интер продължава със страхотното си представяне в Серия "А" и постигна 7-а поредна победа, след като разби с 5:0 Дженоа на "Джузепе Меаца" в мач отт 11-ия кръг.

С два гола за "нерадзурите" се отчета Роберто Галярдини. Между тях се разписа и Матео Политано. Жоао Марио, който за втора поредна среща стартира титуляр, пък се отличи с три асистенции и един точен изстрел. Крайния резултат оформи Раджа Наинголан.

С успеха "нерадзурите" отново се израниха на 2-то място с Наполи, който снощи разгроми с 5:1 Емполи на "Сан Паоло". Двата отбора имат по 25 точки, а шампионът Ювентус е лидер с 28 т. По-късно днес "бианконерите" са домакини на Каляри. 


Треньорът на Интер Лучано Спалети направи няколко промени от победата с 3:0 над Лацио в последния кръг. Капитанът Мауро Икарди очаквано получи почивка заради домакинството на Барселона във вторник от Шампионска лига. Жоао Миранда, Шиме Върсалко, Квадво Асамоа и Матиас Весино също останаха на пейката.

Техните места заеха съответно Данило Д’Амброзио, Стефан де Фрай, Далберт и Роберто Галярдини. Изненадващо за Дженоа Кшищоф Пьонтек беше резерва. Вместо него стартира бившият нападател на Интер Горан Пандев, но мачът показа, че идеята на треньора на "грифоните" Иван Юрич няма да е сполучлива.

Срещата започна отлично за Интер и още във 2-ата минута Лаутаро Мартинес беше намерен на чиста позиция на далечната греда, но ударът му мина на сантиметри покрай целта. После бомбен удар на Матео Политано беше избит от Йонуц Андрей Раду, но след това Интер вкара два бързи гола с две асистенции на Жоао Марио.

В 14-ата минута португалският национал с много хитър пас намери Роберто Галярдини на границата на вратарското поле, който с едно докосване по земя откри резултата. Само 120 секунди по-късно Интер удвои преднината си. Марио изведе Политано сам срещу Раду и за крилото не беше проблем да вкара. Така за първи път от 1996 г. двама различни футболисти на "нерадзурите" се разписаха в мач от Серия "А" в първите 20 минути.

До края на полувремето домакините продължиха да диктуват събитията на терена и резултатът можеше да стане класически, но шансовете бяха пропиляни. За първите 45 минути миланци владееха топката 60% от времето и създадоха 9 голови възможности.

Малко след подновяването на играта Галярдини все пак направи 3:0. След дълъг тъч Иван Перишич не успя да преодолее Раду, но халфът от втора позиция засече, за да вкара второто си попадение в мача. Иван Юрич веднага взе мерки и пусна на терена Кшищоф Пьонтек за сметка на Горан Пандев, който беше изпратен с овации от тифозите на "Джузепе Меаца".

Това обаче не промени нищо и в края Марио с шут от границата на наказателното поле направи 4:0. Малко по-късно и резервата Раджа Наинголан вкара, за да оформи крайния резултат.  

Интер – Дженоа 5:0

Голмайстори: 1:0 Гялярдини (14), 2:0 Политано (16), 3:0 Галярдини (50), 4:0 Марио (91), 5:0 Наинголан (93)

Интер: Ханданович, Далберт, Скриняр, Де Врай. Д’Амброзио, Брозович (87-Наинголан), Галярдини, Марио, Перишич (76-Валеро), Политано (58-Кейта), Мартинес
Треньор: Лучано Спалети

Дженоа: Раду, Бираски, Ромеро, Гюнтер, Перейра, Лазович, Ромуло (80-Омеонга), Сандро (58-Велосо), Беса, Куаме, Пандев (51-Пьонтек)
Треньор: Иван Юрич

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Паоло Валери
Жълти картони: Д’Амброзио, Мартинес (Интер); Гюнтер, Сандро, Велосо (Дженоа)