Аталанта прекъсна победната серия на Интер от 7 поредни мача в Серия "А", след като разби миланци с 4:1 на "Атлети Азури д'Италия" в мач от 12-ия кръг на калчото.

Още в 9-ата минута Ханс Хатебоар изведе домакините напред, а до края на полувремето преднината на "адзурите" можеше да е далеч по-изразителна. Самир Ханданович обаче направи и невъзможното, спасявайки 6 удара, кой от кой по труден.

В самото начало на втората част Мауро Икарди изравни от дузпа, направена от Джанлука Манчини. По-късно обаче защитникът се реваншира и с глава вкара за 2:1. Берат Джимсити също беше точен малко преди края, в продължението Алехандро Гомес оформи крайния резултат.

В класирането Интер остава с 25 точки и се смъкна на 3-та позиция. "Синьо-черните" се изкачиха на 6-то място с 18 т.


Раджа Наинголан очаквано остана на скамейката, но Марсело Брозович, който се оплаква от преумора, стартира мача. Атаката поведе голмайсторът Мауро Икарди, подпомаган от Матео Политано, Иван Перишич и Матиас Весино. Данило Д’Амброзио пък беше предпочетен пред Шиме Върсалко на десния фланг на отбраната.

Джан Пиеро Гасперини отново заложи на 3-4-2-1. Дуван Сапата беше на върха атаката за Аталанта, зад него действаха звездата на отбора Алехсандро Гомес и Йосип Иличич. Тройката в отбрана беше съставена от Джанлука Манчини, Берат Джимсити и Рафаел Толой.

Още в 4-ата минута Самир Ханданович на два пъти спаси Интер. Първо той отрази удар на Дуван Сапата, след което Ханс Хатебоер пробва добавка от непосредствена близост. Вратарят обаче отново изби, но при положението имаше и засада, която беше маркирана.

В 8-ата минута натискът на Аталанта беше възнаграден. Робин Госенс центрира на далечната греда, Хатебоар изпревари Квадво Асамоа и с едно докосване прати топката във вратата за 1:0! После "адзурите" пропуснаха страхотни положения да удвоят преднината си.

Първо Ханданович изби изстрел на Алехандро Гомес от близка дистанция, после словенският страж отново беше под светлината на прожекторите. Йосип Иличич беше изведен на чудесна позиция, но Ханданович докосна кълбото, след което и гредата помогна. В 23-ата минута Аталанта пропиля нова възможност за гол. При поредния пробив по лявото крило, Сапата намери Иличич на далечната греда. Пред опразнената врата обаче той не успя да нанесе удар и пропиля чудесната възможност.

В 33-ата минута Интер най-накрая сътвори нещо смислено в предни позиции. Иван Перишич засече с глава чудесно центриране отдясно, но прати топката над напречния стълб. Аталанта отговори 120 секунди по-късно. Сапата отново проби и не можеше да бъде спрян. Той нахлу в наказателното поле, но мерникът му изневери.

В края на полувремето домакините отново не вкараха като по чудо. Иличич беше изведен на чиста позиция и стреля, но за сетен път Ханданович изби. Стражът демонстрира висшата си класа и при опит на Рафаел Толой да го преодолее. Той обаче плонжира и спаси с една ръка.

Секунди след подновяването на играта Интер изравни. Джанлука Манчини игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Фабио Мареска без да се замисля отсъди дузпа. Зад топката застана незабележимият през първата част Мауро Икарди. И с прецизен удар в долния ляв ъгъл той матира Етрит Бериша за 1:1! 

В 63-ата минута Манчини се реваншира за направената дузпа. При центриране на Иличич от фаул, защитникът надскочи четирима футболисти на Интер и с глава матира Ханданович, за да даде нова преднина на Аталанта – 2:1! В 88-ата минута Берат Джимсити се разписа с глава при подаване на Иличич от фаул за 3:1! В продължението Марсело Брозович беше изгонен за втори жълт картон.

И в 94-ата минута Алехандро Гомес направи кошмарът за "нерадзурите" пълен след изключителен изстрел в далечния ъгъл.

Аталанта – Интер 4:1

Голмайстори: 1:0 Хатебоер (9), 1:1 Икарди (46-д), 2:1 Манчини (63), 3:1 Джимсити (88), 4:1 Гомес (90+4)

Аталанта: Бериша, Манчини, Толой (56-Кастаня), Джимсити, Де Роон, Фрюлер, Госенс, Хатебоер, Гомес, Сапата (71-Пашалич), Иличич
Треньор: Джан Пиеро Гасперини

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Скриниар, Миранда (71-Върсалко), Асамоа, Галярдини, Брозович, Перишич, Политано (66-Кейта), Весино (46-Валеро), Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Бергамо, ст.: "Атлети Азури д'Италия"
Съдия: Фабио Мареска
Жълти картони: Хатебоер, Де Роон, Гомес (Аталанта); Весино, Скриниар, Брозович, Галярдини (Интер)
Червен картон: Брозович 92' (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fIUOp_Gpmvw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>