Лаутаро Мартинес донесе първата победа на Интер през 2019 година, след като бе точен за единствения гол при успеха с 1:0 над Парма. Аржентинецът се разписа за последно на 26 декември, но в същото време продължава головата суша на неговия съотборник Мауро Икарди, който не е вкарвал в 7 поредни мача. 

Успехът бе изключително важен за Интер. Тимът на Лучано Спалети остава на 3-та позиция с 43 точки, на 9 зад Наполи и с 5 повече от Рома и Лацио. “Дуковете” са 12-ти с 29. 

Домакините доказаха, че са негостоприемен домакин и още в 5-та минута Юрай Куцка стреля над гредата. Малко след това Интер отговори с мощен удар от далечно разстояние на Наинголан, но топката отново не намери целта. 

Последва голям пропуск на активния Жервиньо, който проби в наказателното поле и стреля силно, но имаше нещастието да види как топката се отклонява от напречната греда. След половин час игра и Силинарди опита късмета си, но отново отправи неточен удар. 

В края на полувремето Перишич бе изведе сам срещу стража на домакините, но от малък ъгъл стреля в него, а нападателят на Парма Роберто Инглезе стреля неточно. 

Веднага след почивката “нерадзурите” имаха страхотен шанс да поведат, след като и Наинголан остана сам срещу вратаря на Парма, но Луиджи Сепе успя да парира удара му. Последва пропуск и на Икарди, преди да дойде 54-та минута, когато гостите вкараха. Защитникът Данило Д’Амброзио вкара топката във вратата, но голът му бе отменен от ВАР, тъй като повторенията показаха, че е играл с ръка. 

Две минути по-късно играчите на Интер поискаха дузпа за игра с ръка на противников играч в наказателното си поле, но реферът остана безмълвен. Така се стигна до 79-та минута, когато резервата Лаутаро Мартинес вкара скъпоценния гол. Аржентинецът се разписа с мощен удар под гредата при една контраатака. Малко след това Матиас Весино можеше да успокои съотборниците си с втори гол, но прати топката с мощен шут в гредата. 

До края на срещата Весино и Марсело Брозович профукаха с лекота нови две положения за Интер, докато Инглезе бе близо до това да изравни за Парма, но това явно не бе денят както на нападателя, така и на неговите съотборници. 

Парма - Интер 0:1 

0:1 Лаутаро Мартинес 79’

Парма: Сепе, Якопони, Алвеш, Бастони, Галиоло, Куцка (84 - Спрокати), Скоцарела (77 - Щулац), Бирила, Жервиньи, Силигарди (58 - Биабиани), Инглезе

Интер: Ханданович, Асамоа, Шкриняр, Де Фрай, Д’Амброзио, Весино, Брозови, Наинголан (88 - Галярдини), Марио (77 - Мартинес), Перишич, Икарди (90 - Седрик)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ToxwtqG2QF8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>