Каляри поднесе първата изненада в 26-ия кръг на Серия "А", след като победи с 2:1 Интер у дома. Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов се появи на терена в 81-ата минута и в края спечели дузпа, която Николо Барела изпусна. 

Всички голове в Сардиния паднаха през първото полувреме. В 31-ата минута домакините поведоха чрез капитана си Лука Чепители, който се разписа с глава. После домакините можеха да удвоят аванса си, ако не беше чудесната намеса на Самир Ханданович.

Малко по-късно Лаутаро Мартинес изравни след асистенция на Раджа Наинголан, но в 43-ата минута Леонардо Паволети донесе успеха за Каляри. След почивката мачът беше доста по-скучен, което се оказа по вкуса на Каляри, защото нов гол нямаше.

С успеха сардинци събраха 27 точки и вече са на 9 т. от зоната на изпадащите. Интер остава с 47 пункта и може да бъде изместен от 3-ата позиция, ако утре Милан победи Сасуоло на "Сан Сиро". 


Кирил Десподов очаквано остана резерва за Каляри, тъй като имаше лека контузия. В атака започнаха Леонардо Паволети и Жоао Педро, подпомагани от младата звезда на италианския футбол Николо Барела.

За Интер Лаутаро Мартинес действа на върха в предни позиции, а зад него Лучано Спалети заложи на Иван Перишич, Раджа Наинголан и Матео Политано. В центъра на защитаха играха Стефан де Фрай и Милан Скриняр. 

Първото полувреме на остров Сардиния беше изключително приятно за наблюдаване заради откритата игра на двата отбора. Още до 15-ата минута Каляри създаде две опасни положения. Първо Дарио Сърна центрира, Артур Йоница засече с глава, но покрай целта. Малко по-късно Леонардо Паволети стреля, но Самир Ханданович спаси. 

После Интер пое инициативата и диктуваше събитията на терена, но в 31-ата минута получи гол. Лука Чигарин центрира от фаул, капитанът Лука Чепители се извиси над всички и с глава и матира вратаря за 1:0! Секунди по-късно домакините пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си.

Паоло Фараго засече, но Ханданович с брилянтна намеса спаси. Последва добавка отблизо на непокрития Жоао Педро, но мерникът на нападателя изневери. И вместо да стане 2:0, Интер изравни. Раджа Наинголан проби отдясно и подаде на близката греда, където Лаутаро Мартинес с глава прониза Алесио Краньо за 1:1!

Радостта на "нерадзурите" не трая дълго. В 43-ата минута опитният Сърна за сетен път центрира и Паволети с отлично отиграване с едно докосване отново даде преднина на Каляри – 2:1! До края на полувремето продължи да бъде напечено и удар на Раджа Наинголан излезе в аут, а Мартинес не успя да отправи хубав изстрел от малък ъгъл.

Втората част очаквано започна с натиск на Интер и Краньо направи две поредни спасявания. Младият вратар първо отрази изстрел на Матео Политано, а след това и на Мартинес. Каляри отговори с неточен удар на Паволети. По-късно Фараго шутира от дистанция, но право в ръцете на Ханданович.

После мачът се накъса, жълтите картони заваляха като порой, което беше в полза на островитяните. В 78-ата минута удар на Наинголан беше блокиран, секунди по-късно Мартинес не успя да засече хубаво центриране на Марсело Брозович.

В 81-ата минута Кирил Десподов се появи на терена на мястото на Педро. По-късно шут Борха Валеро излезе в аут, а Мартинес нацели гредата след удар от малък ъгъл и намеса на Краньо. В 90-ата минута Десподов спечели дузпа за Каляри, след като беше спънат от Милан Скриняр.

Зад топката застана Николо Барела, който не уцели вратата. Това не се оказа фатално за домакините, които спечелиха с 2:1. 

Каляри – Интер 2:1

Голмайстори: 1:0 Чепители (31), 1:1 Мартинес (38), 2:1 Паволети (43)

Каляри: Краньо, Чепители, Сърна, Пизакане, Пелегрини, Чигарини (70-Брадарич), Йоница (86-Падоин), Барела, Педро (81-Десподов), Фараго, Паволети
Треньор: Роландо Маран

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Де Фрай, Скриняр, Асамоа (83-Кандрева), Наинголан, Перишич, Весино (68-Валеро), Брозович (88-Ранокия), Политано, Мартинес
Треньор: Лучано Спалети

Ст.: "Сардиния Арена"
Съдия: Лука Банти
Жълти картони: Чигарини, Педро, Фараго, Паволети, Краньо (Каляри); Скриняр, Весино, Брозович (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eDBbFSbRxoA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>