Интер спечели с 3:2 лудото 170-то дерби с Милан. Голям мач за “нерадзурите” направи аржентинецът Лаутаро Мартинес, който вкара от дузпа и даде асистенция за успеха на тима си. Така Мартинес накара феновете на тима си да забравят за Мауро Икарди. 

Още в 3-та минута Мартинес подаде на Матиас Весино, а в началото на второто полувреме Стефан де Фрай (51) удвои. Милан намали чрез Тимуйе Бакайоко в 57-та минута, но малко след това Лаутаро вкара трети гол от дузпа. Матео Мусакио върна надеждите на “росонерите” в 71-та минута, но хората на Дженаро Гатузо нямаха време за нещо повече.

С този успех Интер се върна на третото място в класирането, като има актив от 53 точки, вече с две повече от Милан. 

Близо 78 000 зрители изгледаха на живо дербито на “Сан Сиро”, като феновете на двата отбора се бяха подготвили перфектно с прекрасни хореографии. 

Символичните гости започнаха по мечтан начин срещата, след като още в 3-та минута поведоха в резултата. Перишич центрира от дясното крило, Лаутаро Мартинес свали топката с глава, а Матиас Весино на метри от голлинията забоде топката под главата. 

Милан опита да отвърне на удара, но изстрел на Пакета с глава бе избит от Ханданович. Малко след това бразилецът имаше нов шанс, а Чалханоглу също пробва късмета си, но без успех. След половин час игра Весино имаше нова възможност да отбележи, след като бе намерен на точката на дузпата. Уругваецът обаче не успя да насочи кълбото в мрежата. 

Второто полувреме започна по същия начин - с ранен гол на Интер. Матео Политано центрира от дясното крило в 51-та минута, а Стефан де Фрай насочи топката с глава по прекрасен начин зад Донарума - 2:0. 

“Росонерите” обаче не се предадоха и в 57-та минута намалиха. Чалханоглу центрира от свободен удар, а Тимуйе Бакайоко с глава вкара за 1:2. 

В 67-та минута зрителите на “Сан Сиро” станаха свидетели на куриозна ситуация. Реферът Марко Гуида даде дузпа за контакт между Саму Кастийехо и Матео Политано в наказателното поле на Милан. Но докато надуваше свирката, Гуида се подхлъзна и и без малко да се контузи. Протестите на “росонерите” за отсъдената дузпа не дадоха резултат, като реферът дори не прегледа положението с ВАР. Лаутаро Мартинес застана зад топката и вкара на Донарума за 3:1. 

Това обаче не бе всичко. В 72-та минута Матео Мусакио отново намали за Милан. Аржентинецът вкара с удар отблизо след страхотно разбъркване в наказателното поле на Интер. Имаше известни съмнения за засада, но попадението беше зачетено. 

“Росонерите” опитаха да стигнат поне до точката и натиснаха, но в 88-та минута резервата Андреа Конти бе изгонен с директен червен картон, но в последствие Гуидо прегледа видеоповторенията и отмени наказанието, като показа на Конти само жълт картон. 

Милан - Интер 2:3

0:1 Матиас Весино 3’

0:2 Стефан де Фрай 51’

1:2 Тимуйе Бакайоко 57’

1:3 Лаутаро Мартинес 67’-д

2:3 Матео Мусакио 71'

Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес (58 - Кутроне), Кеси, Бакайоко, Пакета (46 - Кастийехо), Сусо, Чалханоглу, Пьонтек 

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Шкриняр, Асамоа, Галярдини, Брозович (73 - Валеро), Весино (90 - Ранокия), Политано (83 - Кандрева), Перишич, Мартинес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2wM4n26ik6c" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>