Серия А няма намерение да изнася мачове в Китай в близко бъдеще. Това заяви шефът на италианския футбол Гаетано Микиче, който изключи възможността в следващите три години азиатската страна да приеме мачове от първенството.

"Не мисля, че това е пътят, по който можем да вървим в следващите няколко години", каза Микиче след срещата на високо ниво, цитиран от "Дневник".

Председателят на Серия А не отхвърли възможността мачове за купата или двубоят за суперкупата да се играят в чужбина. В седем от последните десет години срещата за суперкупата се проведе извън Италия, като през януари Ювентус и Милан играха в Саудитска Арабия на фона на политическото напрежение.

От своя страна, президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис прeдложи първите мачове от първенството да се играят в различни градове в Европа.

"Бих използвал август, за да играем няколко мача от Серия А из Европа. Защо сезонът да не започва в Париж, Лондон, Берлин, Мадрид или Барселона? Италианските фенове няма да загубят, като във всеки случай повечето от тях ще са още на плажа", каза Де Лаурентис.

Темата за изнасяне на мачове в чужбина беше поле за обсъждане в испанския футбол. Първоначално двубоят между Барселона и Жирона трябваше да се играе в Маями, но предложението пропадна, след като не получи подкрепата на всички заинтересовани страни.