Интер се готви за революция след назначаването на Антонио Конте за треньор и ще се опита да се върне на върха в италианския футбол. "Нерадзурите" още не са взели нито един нов футболист, но въпреки това сред феновете им има оптимизъм.

Няколко дни след началото на кампанията по продажба на билети за новия сезон Интер е на път да продаде всички сезонни пропуски. Според "Гадзета дело спорт" 18-кратният шампион е продал 35 хиляди сезонни карти до момента.

От няколко години насам Интер пуска в продажба 37 500 сезонни билета, а останалите пропуски за мачовете се предлагат на свободна продажба.

През миналия сезон Интер беше най-посетения отбор в Серия А, припомня "Дневник". Тимът събра над 1.1 милиона души на домакинските си срещи на "Сан Сиро". 

Средната посещаемост на домакинствата на "нерадзурите" беше 61 423 души, с близо 8000 души повече от тези на градския съперник Милан, който остана втори в тази класация.

Интер не е печелил титлата в Италия от сезон 2009-10 насам. Последният трофей, който беше спечелен, е Купата на Италия през 2011 година.